Qualcomm Snapdragon 8 Gen 2 devine oficial

Qualcomm , unul dintre cei mai importanți producători de chipset-uri pentru smartphone-uri, și-a anunțat oficial astăzi noua generație de procesoare emblematică din seria Snapdragon pentru smartphone-uri de ultimă generație – Qualcomm Snapdragon 8 Gen 2.

După cum indică și numele, noul procesor Qualcomm Snapdragon 8 Gen 2 este un succesor al procesorului Snapdragon 8 Gen 1 de anul trecut și se concentrează pe o performanță mai bună și mai eficientă, mai ales când vine vorba de sarcinile legate de AI.

Qualcomm Snapdragon 8 Gen 2 caracteristici

Procesorul Kryo de pe Qualcomm Snapdragon 8 Gen 2 include un nucleu principal bazat pe ARM Cortex-X3 tactat la 3,2 GHz, precum și patru nuclee de performanță la 2,8 GHz și trei nuclee de eficiență la 2,0 GHz. În comparație cu chipsetul de anul trecut, acestea sunt cu 200 MHz până la 300 MHz mai rapide. Compania spune că procesorul este cu 35% mai rapid decât generația anterioară și cu 40% mai eficient din punct de vedere energetic.

Procesor Qualcomm Snapdragon 8 Gen 2

Se spune că cel mai recent GPU Adreno al său oferă performanțe cu 25% mai mari, în timp ce este cu 45% mai eficient din punct de vedere energetic. De asemenea, oferă suport pentru ray tracing accelerat de hardware pe platforma Snapdragon. Există suport pentru tehnologii de memorie mai rapide, inclusiv RAM LP-DDR5X de până la 4.200 MHz și noua stocare UFS 4.0.

Similar cu SD8 Gen 1, noul anunț Qualcomm Snapdragon 8 Gen 2 este construit folosind un proces de 4 nm. În ceea ce privește afișajul, chipsetul vine cu suport pentru rezoluție QHD+ de până la 144 Hz sau rezoluție 4K la 60 Hz. De asemenea, acceptă afișaje externe cu rezoluție de până la 4K la 60 Hz cu o înregistrare pe 10 biți. Gama de culori 2020, HDR10+ și Dolby Vision.

ISP-ul este mai important ca niciodată, la fel ca și eficiența

Venind la departamentul de camere, are un ISP triplu pe 18 biți care acceptă până la trei camere de 36 MP simultan sau până la 200 MP pentru o configurație cu o singură cameră. De asemenea, Qualcomm Snapdragon 8 Gen 2 acceptă senzori de cameră de 108 MP cu întârziere zero. De asemenea, compania a îmbunătățit suportul pentru cei mai recenti senzori Sony și Samsung, deoarece senzorii Sony cu DOL-HDR și senzorii Samsung HP3 de 200MP sunt optimizați pentru a funcționa cu ISP-ul pe Snapdragon 8 Gen 2.

Snapdragon 8 Gen 2 are capacități AI îmbunătățite

Qualcomm spune că a adus îmbunătățiri în întregul procesor Hexagon pentru o performanță de inteligență artificială (AI) de până la 4,35 ori mai rapidă și susține că cipul poate gestiona sarcini mai complexe, cum ar fi traducerea unei limbi în mai multe limbi în timp real. Este, de asemenea, primul cip din lume care are suport pentru tehnologia Wi-Fi 7 .

Are un modem Qualcomm Snapdragon X70, care a fost anunțat la începutul acestui an la Mobile World Congress. Are propriul procesor AI pentru creșterea performanței 5G și vine cu suport pentru SIM-uri 5G active duale, ceea ce înseamnă că utilizatorii pot folosi simultan două rețele 5G diferite.

Parteneri Qualcomm pentru Snapdragon 8 Gen 2

Parteneri Qualcomm Snapdragon 8 Gen 2

Qualcomm a dezvăluit o listă de parteneri pentru noul procesor Snapdragon 8 Gen 2, care include, printre altele, Motorola, OPPO și ASUS ROG. Cu toate acestea, Samsung lipsește din listă, dar suntem destul de siguri că viitoarele smartphone-uri emblematice din seria Samsung Galaxy S23 vor veni alimentate de SoC Qualcomm Snapdragon 8 Gen 2. Compania spune că smartphone-urile alimentate de Snapdragon 8 Gen 2 vor începe să fie lansate până la sfârșitul acestui an.

CITEȘTE ȘI:

0 0 votes
Evaluarea articolului
Subscribe
Notify of

0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x