Snapdragon 888 este cel mai recent CPU premium Qualcomm pentru smartphone-uri

Qualcomm ne-a obișnuit să-și dezvăluie în fiecare decembrie noua generație de procesor high-end care ajunge să alimenteze multe smartphone-uri emblematice în prima jumătate a anului următor. Compania a anunțat ieri că cel mai recent chipset mobil premium este Snapdragon 888 și va fi în viitorul flagship Mi 11 al Xiaomi. Alte companii precum LG, OnePlus, Motorola, ASUS, Lenovo și Oppo „și-au oferit suportul pentru Snapdragon 888”, a spus Qualcomm.

Noul GPU Adreno vizează jocurile de 144 fps și acceptă drivere GPU actualizabile. Acesta este „cel mai semnificativ upgrade în performanța GPU Qualcomm Adreno”, potrivit companiei. Cu toate acestea, unele detalii (în special despre procesor) sunt păstrate în continuare.

Snapdragon 888 este un procesor de 5 nm și spre deosebire de procesoarele 5G anterioare din seria 800 Qualcomm, acesta vine cu un modem integrat, a treia generație 5 nm Snapdragon X60 5G. Qualcomm spune că noul modem aduce compatibilitate globală 5G pentru benzile mmWave și sub-6GHz din întreaga lume. De asemenea, acceptă rețele globale multi-SIM, SA și NSA și partajarea dinamică a spectrului.

Procesorul emblematic vine, de asemenea, cu noul motor AI de generația a șasea. Procesorul hexagonal aduce un salt considerabil în performanța AI, 26 operațiuni pe secundă (TOPS) comparativ cu ultima generație. De asemenea, vine cu un hub Qualcomm Sensing Hub de generația a 2-a, care „încorporează procesare AI întotdeauna cu putere redusă pentru funcții inteligente intuitive”.

Snapdragon 888 aduce, de asemenea, îmbunătățiri în fotografia de calcul. Are un nou ISP Spectra cu viteză de gigapixeli care poate capta fotografii și videoclipuri la 2,7 gigapixeli pe secundă sau aproximativ 120 de fotografii la 12MP. Se spune că acest lucru este cu până la 35% mai rapid decât generația anterioară.

Atât Sony, cât și Samsung nu sunt incluse pe această listă, dar nu înseamnă că acele companii nu vor sprijini Snapdragon 888 pe telefoane emblematice în 2021. 

O privire de ansamblu mai cuprinzătoare asupra specificațiilor și îmbunătățirilor oferite cu chipset-ul din acest an va ajunge în cea de-a doua zi de prezentare a Snapdragon Tech Summit, pe 2 decembrie.

0 0 votes
Evaluarea articolului
Subscribe
Notify of

0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x