Quick Charge 5 de la Qualcomm vă poate încărca telefonul în 15 minute

Comoditatea încărcării wireless este de neegalat, dar cel mai rapid mod de a alimenta o baterie de telefon rămâne prin cablu. Qualcomm anunță astăzi Quick Charge 5 cu o serie de îmbunătățiri de viteză și siguranță.

Qualcomm spune că Quick Charge 5 este „prima soluție de încărcare rapidă, viabilă din punct de vedere comercial”, care acceptă peste 100W și este disponibilă pentru utilizatorii de telefoane astăzi. Accentuează disponibilitatea mai largă pentru mulți producători în ceea ce privește ofertele concurente, cu un singur OEM.

Capabilitatea esențială este aceea de a încărca o baterie de 4.500mAh de la 0 la 50% în cinci minute, cu o încărcare completă în doar 15 minute. Comparativ cu Quick Charge 4, este cu 70% mai eficient din punct de vedere al puterii sau de patru ori mai rapid. Adică 10x mai multă putere, comparativ cu tehnologia sa inaugurală de încărcare rapidă din 2013.

Quick Charge 5 se bazează pe două noi circuite integrate de gestionare a puterii – SMB 1396 și SMB1398. Ambele acceptă baterii cu o singură și două celule și pot gestiona tensiunea mai mare de 20V pentru surse de alimentare cu fir și fără fir. Cu această cantitate de putere care funcționează, există o serie de „măsuri de siguranță extreme”.

Quick Charge 5 încorporează 12 protecții de tensiune, curent și temperatură separate, inclusiv protecție la supratensiune la intrarea USB la 25V și controale externe de putere peste 30V. De asemenea, rulează cu 10 grade Celsius mai rece decât Quick Charge 4. 

O măsură esențială este noua „Identificare inteligentă a capabilităților adaptorului” de la Qualcomm. Acest lucru va monitoriza și verifica limitele reale – în loc să aibă încredere – limitele unui încărcător conectat pentru a regla comportamentul curentului, puterii și tensiunii. Există, de asemenea, diferite niveluri de protecție în ceea ce privește tensiunea, curentul, termica și cronometrul la nivelul receptorului.

În ceea ce privește suportul ecosistemului, Quick Charge 5 este compatibil înapoi cu versiunile 2.0, 3.0, 4 și 4+, graficul de mai jos explicând permutările. Qualcomm observă cum profită și USB-PD și Type-C. Aceste pachete de încărcare QC5 vor funcționa, de asemenea, cu laptopuri și alți factori de formă.

Quick Charge 5 compatibilitate

Primele dispozitive Quick Charge 5 vor fi disponibile în al treilea trimestru al anului 2020. Acesta va fi inițial disponibil pe Qualcomm Snapdragon 865, 865 Plus și viitoarele chipset-uri din seria 800. În cele din urmă, compania intenționează să încorporeze standardul în procesoarele sale Snapdragon 600 și 700, deși încă nu anunță o cronologie pentru aceste chipset-uri.

Xiaomi va fi primul producător care va lansa un telefon cu noul standard, deși numărul de telefoane ar trebui să crească rapid odată cu anunțarea de noi flagship-uri. Deși în prezent nu există nicio dată pentru accesoriile Quick Charge 5, compania spune că ar trebui să fie disponibile în următoarele luni.

Citește și: Samsung Galaxy A51 și A71 obțin funcții noi ale camerei

0 0 votes
Evaluarea articolului
Subscribe
Notify of

0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x