Ce este PowerShell pe Windows? Top 12 avantaje

Dezvoltatorii și studenții limbajului de programare pot afla ce este PowerShell în Windows. Acest instrument folosește linii de comandă pentru a gestiona și automatiza sarcinile într-un mod practic și funcțional în sistemul Microsoft.

Ce este PowerShell?

PoweShell este un instrument shell creat de Microsoft care vă permite să accesați un număr mai mare de servicii în sistemul de operare. Baza sa de operare este acceptarea și returnarea obiectelor .NET prin linii de comandă și limbaj de script.

Utilitatea PowerShell este de așa natură încât poate face viața mai ușoară utilizatorilor Windows, chiar dacă aceștia nu au stăpânire asupra programării. Adică, este posibilă rezolvarea problemelor și obstacolelor din sistem pentru a îmbunătăți funcționarea acestuia. Baza dvs. de resurse include:

 • Istoric robust de linie de comandă;
 • Predicția comenzilor și completarea filei;
 • Suport comenzi și aliasuri de parametri;
 • Piperline pentru înlănțuirea comenzilor;
 • Sistem de ajutor în consolă.

În plus, PowerShell poate rezolva probleme și în versiunile mai vechi de Windows, cum ar fi XP, și poate fi folosit pe computerele Linux și macOS.

Cum funcționează PowerShell?

PowerShell a fost dezvoltat de Microsoft pentru a construi automatizări într-un sistem de operare pentru a rezolva în mod convenabil problemele și a efectua sarcini fără a fi nevoie să se ocupe de întregul proces. Instrumentul are multe caracteristici și puteți crea scripturi pentru a simplifica gestionarea sistemului și a-l face mai puțin repetitiv.

Este încă posibil să utilizați PowerShell pentru a construi, testa și implementa soluții în medii, de obicei CI/CD. Limbajul de scripting are următoarele caracteristici:

 • Extensibil prin funcții, clase, scripturi și module;
 • Sistem de formatare extensibil pentru ieșire ușoară;
 • Sistem de tip extensibil pentru crearea de tipuri dinamice;
 • Suport încorporat pentru formate de date precum CSV, JSON și XML.

Datorită naturii extensibile a instrumentului, acesta are module activate într-un ecosistem care acoperă aproape toate tehnologiile la care lucrează programatori, cum ar fi Azure, Exchange, SQL, AWS, VMWare și Google Cloud.

Cum se utilizează PowerShell?

Pentru a începe să utilizați PowerShell pe computerul Windows, faceți clic pe butonul de pornire și tastați „PowerShell”. Apoi deschideți aplicația Windows PowerShell pentru a introduce coduri de comandă și a introduce sarcini automate în sistem.

Unele dintre comenzile principale sunt:

 • „get-help”: afișează lista sarcinilor de bază pentru a ajuta utilizatorul și poate actualiza programul la cea mai recentă versiune;
 • „“wbAdmin start backup -backupTarget:E -include:C -allCritical -quiet”: creează o copie de rezervă a imaginii pe sistem și o stochează pe unitatea E:;
 • „ps | sort –p ws | select –last 5”: arată 5 programe care consumă cea mai mare memorie de pe computer.

Top 12 avantaje ale PowerShell

Există și alte shell-uri și multe limbaje de scripting, dar PowerShell ca o singură componentă are avantaje care îl fac „pro-choice”. Acestea sunt avantajele de top ale PowerShell pentru utilizatori:

1. Sistem de format extensibil

Folosind PowerShell, este simplu pentru un utilizator să-și formateze intrarea și să obțină o ieșire așa cum dorește. PowerShell oferă trei metode de formatare. Se poate manipula cu ușurință fiecare metodă pentru orice setare de care are nevoie utilizatorul.

Prima metodă de format este „format-wide”. În această metodă, un utilizator poate afișa o singură proprietate a unui obiect. Se poate folosi acest lucru pentru a completa coloanele dintr-un tabel sau pentru a face liste. O altă metodă este „lista de format”. Această metodă permite utilizatorilor să afișeze proprietățile obiectelor ca o listă, cu fiecare proprietate pe o nouă linie. Pe a treia parte a zarului se află „tabelul de format”. Această metodă facilitează prezentarea rezultatelor sub formă de tabel pentru utilizatori. Există parametri precum „Dimensiune automată”, „împachetare” și „grupare” de utilizați în organizarea coloanelor tabelului.

2. Formate de date încorporate

Formatele de date acceptă PowerShell, pe care îl puteți folosi pentru a stoca și a transfera date și pentru a face ca datele să fie citite de om și de mașină. Aceste formate de date sunt valori separate prin virgulă (CSV), JavaScript Object Notation (JSON) și Extensible Markup Language (XML). Formatul CSV este un format de date încorporat care stochează datele tabelului ca text simplu. În acest format, fiecare fișier este separat de altul prin virgulă.

Formatul JSON este folosit pentru comunicarea imediată între un browser și un client. Este un format standard deschis și, de asemenea, un format care poate fi citit de om. Dacă informațiile sunt furnizate din browser, informațiile pot fi convertite în date PowerShell folosind comenzile „Invoke-WebRequest” sau „Invoke-RestMethod”. Formatul XML este, de asemenea, lizibil de mașină și de om. Este folosit pentru a obține date dintr-o pagină web, pentru a o edita și a o posta înapoi. Este, de asemenea, utilizat pentru configurarea performanței aplicației în PowerShell.

3. Sistem de tip extins

Există un sistem de tip extins (ETS) în PowerShell pe care dezvoltatorii de scripturi și cmdlet îl pot folosi pentru a manipula obiectele .NET. Acest sistem se realizează folosind obiectul PSObject. Se poate folosi obiectul PSObject pentru a extinde tipurile de obiecte în două moduri. În prima metodă, obiectul PSObject arată diferite vederi ale unor tipuri de obiecte specifice. Aceasta se numește vedere adaptată.

În a doua metodă, obiectul PSObject oferă mijloace de adăugare de membri la un obiect existent. Acești membri noi extind obiectul de bază (obiectul inițial la care se lucrează) oferindu-i informații suplimentare care pot fi utile în scripting.

4. Motor de scripting securizat

PowerShell pune securitatea în mâinile utilizatorului cu funcția de gestionare a configurației. Această caracteristică permite utilizatorilor să decidă ce scripturi să ruleze prin revizuirea vizuală. Având în vedere că scripturile rău intenționate sunt cu greu observate vizual, există politici de securitate automatizate pentru a ajuta utilizatorii.

PowerShell folosește o politică de execuție ca una dintre strategiile sale de securitate. Această politică de execuție determină condițiile în care PowerShell va executa anumite fișiere de configurare și scripturi. Această politică este utilizată pe platforma Windows, dar poate fi setată pe diferite computere și dispozitive cu setarea politicii de grup.

Cu toate acestea, această politică este activă numai atunci când utilizatorul decide. Când este activat, PowerShell rulează numai scripturi autorizate printr-un nume identificabil. Aceasta este o alegere corectă împotriva rulării de scripturi rău intenționate pe computerul dvs. care ar putea permite intrarea amenințărilor cibernetice .

5. Dezvoltare autoservire

PowerShell permite fiecărei echipe dintr-un Exchange să-și construiască singur cmdleturile. Acesta este un avantaj semnificativ față de alte opțiuni. Acest model de „self-service” este crucial, deoarece le permite dezvoltatorilor să-și construiască gestionarea caracteristicilor chiar și atunci când își scriu caracteristicile.

Acest lucru are ca rezultat un management mai bun și, la rândul său, produse de calitate. Acest lucru se datorează faptului că produsele sunt cele mai benefice atunci când echipele componente sunt „responsabile” de caracteristicile lor. Acest lucru asigură utilizatorilor o caracteristică bine structurată. De asemenea, face clădirea mai rapidă, deoarece se poate testa funcția cu coduri reale devreme. Acest lucru elimină blocajele în construirea de caracteristici și scripturi.

6. API consistent

Se știe că API-urile precum Windows Management Instrumentation (WMI) și Component Object Model (COM) utilizate pe Windows sunt inconsecvente sau incomplete. Acest lucru îi face ineficienți în transmiterea cererilor către și dinspre browser.

Cu toate acestea, PowerShell este un API 100% cuprinzător și consistent pe care îl folosesc terțe părți. Acesta este API-ul REST din power shell. Este activat folosind cmdletul „Invoked-RestMethod”. Această activare este pur și simplu o solicitare prin HTTPS sau HTTP. API-ul va fi trimis pentru a obține date printr-o adresă URL.

7. Automatizare ușoară

PowerShell folosește instrumentul simplu, cu o singură funcție, de comandă pentru a implementa sarcini. Ca instrument cu o singură funcție, cmdleturile pot fi utilizate separat sau combinate pentru a rezolva sarcini complexe. PowerShell vine cu peste nouăzeci de cmdleturi de bază. Mai multe cmdleturi pot fi create de dezvoltator după cum este necesar. De asemenea, se pot partaja aceste cmdleturi dezvoltate de sine cu alți utilizatori, deoarece PowerShell este o caracteristică open-source. Astfel, dezvoltatorilor le este ușor să creeze automatizări pentru a rezolva sarcini repetitive.

Cunoașterea construirii acestor cmdlet-uri oferă unui dezvoltator un avantaj asupra altora. Acest avantaj al seturilor PowerShell face ca utilizatorii săi să fie „pro-alege” în diferite setări.

8. Componabilitate între produse

PowerShell are un model excelent de compoziție între produse, ceea ce îl face potrivit pentru mai multe servicii și produse. Acest lucru implică faptul că PowerShell poate fi utilizat pentru diferite servicii și poate fi controlat în continuare de un administrator IT. Acest lucru face ca PowerShell să fie funcțional în rețelele în care diverse servicii sunt dependente sau independente unele de altele, cum ar fi o rețea corporativă.

9. Acces facil la informații

Deși toate liniile de comandă pot accesa sistemul de fișiere al computerului, PowerShell poate oferi acces la date greu de accesat. Acest lucru se datorează faptului că PowerShell este construit pe framework-ul Microsoft.NET. Această caracteristică unică oferă profesioniștilor IT acces pentru a automatiza și controla de la distanță fiecare PC Windows dintr-o rețea corporativă. Cu o singură linie de cod de linie de comandă, administratorii IT pot avea vizibilitate profundă și control asupra fiecărui sistem de fișiere din rețeaua lor.

10. Managementul rețelei corporative

În ciuda faptului că portalul web Office 365 Administration este stația centrală de management pentru Microsoft Office 365 corporativ, PowerShell are multe comenzi de administrare utile care lipsesc în acesta din urmă. Un exemplu de comandă este opțiunea implicită pentru setarea parolei. Opțiunile din portalul web de administrare sunt fie ca toți utilizatorii să schimbe parolele în mod regulat, fie ca niciun utilizator să-și schimbe parola. Folosind PowerShell, un administrator IT poate construi un sistem de autentificare cu doi factori (2FA) pentru a împiedica utilizatorii să schimbe parolele în mod regulat.

11. Descoperibilitate

O caracteristică extrem de avantajoasă a PowerShell este cmdleturile Get-command. Cu această comandă, utilizatorii finali și programatorii pot descoperi un întreg set de comenzi și funcții disponibile pe PowerShell. Get-command creează o listă cu toate cmdleturile și funcțiile pe care le puteți găsi în acel computer la momentul solicitării. Aceste cmdleturi pot fi, de asemenea, poreclit sau primite forme scurte care pot fi găsite cu ușurință folosind aliasuri PowerShell. Acest lucru ajută utilizatorii în utilizarea zilnică a programului, indiferent de experiență sau baza de cunoștințe.

12. Informații despre examenele de certificare Microsoft

Deși majoritatea poate să nu considere acest lucru un avantaj, acesta rămâne un factor uriaș pentru unii. Microsoft a adăugat recent întrebări specifice PowerShell la examenele de certificare. Deși este posibil să nu vă solicite să cunoașteți sintaxa completă a fiecărei comenzi, ar trebui să puteți vedea utilizarea diferitelor comenzi în cazuri diferite. Deci, pentru cei care intenționează să susțină un examen de certificare Microsoft Azure DevOps , utilizarea PowerShell față de alte programe poate fi o alegere mai bună.

CITEȘTE ȘI:

0 0 votes
Evaluarea articolului
Subscribe
Notify of

0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x