Microsoft lansează Windows 10X pentru dispozitive pliabile

Microsoft a lansat o nouă versiune de Windows la cel mai recent eveniment al Zilei pentru dezvoltatori, numit Windows 10X. Este conceput pentru dispozitive cu ecran dual sau laptop-uri convertibile și a fost dezvăluit cu Surface Neo anul trecut în octombrie. După cum sugerează și numele, este o versiune modificată a Windows 10 care acceptă dispozitive cu ecran dual.

De asemenea, compania a lansat mult așteptatul emulator Windows 10X, ceea ce înseamnă că putem încerca și noul sistem de operare și pe alte dispozitive. Acest lucru va ajuta, de asemenea, dezvoltarea pentru suprafața Neo cu ecran dual.

Windows 10X se deschide la bara de sarcini standard cu care suntem cu toții familiarizați, dar butonul de pornire este mai aproape de centrul de lângă alte câteva comenzi rapide. Meniul de pornire este foarte asemănător cu sertarul aplicației Android, cu o grilă de icoane și o filă separată pentru aplicațiile și fișierele utilizate recent, dar cu designul tradițional al plăcilor Windows.

Similar cu Galaxy Fold, o singură aplicație poate fi întinsă pe cele două ecrane sau poate fi deschisă pe un singur panou în timp ce o a doua aplicație este pe cealaltă.

Emulatorul permite mai multe orientări, inclusiv „Modul carte”, care pune ambele ecrane pe modul portret și un aranjament „peisaj” care oferă dispozitivului mai mult un aspect tradițional al laptopului. Există, de asemenea, un „mod tabletă” care oprește un ecran odată ce este pliat la vedere.

Preluarea capturilor de ecran prin intermediul aplicației emulator elimină decalajul fizic dintre cele două ecrane și poate, de asemenea, captura ambele ecrane separat.

Videoclipul de mai jos arată cum funcționează sistemul de operare cu ecran dublu:

Sistemul de operare mai are unele limitări și probleme de acoperit, dar Microsoft mai are mult timp pentru a le elimina, deoarece Surface Neo, primul dispozitiv Windows 10X, nu este de așteptat să fie livrat până la sfârșitul acestui an.

Citește și despre: Coronavirusul a transformat MWC 2020 într-un coșmar

0 0 votes
Evaluarea articolului
Subscribe
Notify of

0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x