CCleaner disponibil din Microsoft Store cu Windows 11

CCleaner este unul dintre cele mai populare programe de calculator din istoria computerelor. A avut milioane de descărcări și acum este lansat într-o nouă versiune. CCleaner este o aplicație care poate fi descărcată din Microsoft Store pentru Windows 11. Acest instrument, însă, ridică unele controverse.

CCleaner este un program de calculator pe care probabil că mulți dintre cititorii noștri îl cunosc. Acest lucru nu ar trebui să fie surprinzător, deoarece este unul dintre cele mai faimoase instrumente de curățare a sistemului de operare Windows din istorie. 

Pentru a-și construi propriul ecosistem, Microsoft și-a lăsat în sfârșit aroganța și a ridicat unele restricții, astfel încât utilizatorii Win11 să poată descărca cele mai recente aplicații win32 și programe UWP prin magazin.

În același timp, asta înseamnă și că vom vedea o parte din existența unei dispute cu produse Microsoft sau produse concurente apar în magazinele Microsoft, precum browserele Firefox și Opera , precum și binecunoscuta aplicație de optimizare Windows – CCleaner.

Aplicația CCleaner are acum o nouă versiune și este disponibilă pe Microsoft Store pentru Windows 11, conform Softpedia. Utilizatorii noilor ferestre pot descărca acest software într-un mod convenabil și rapid. Apropo, fără să vă faceți griji cu privire la actualizările instrumentelor, acestea vor fi livrate automat prin magazin.

Cearta dintre Microsoft și CCleaner are o istorie lungă. În 2020, Microsoft a marcat CCleaner drept „aplicație potențial nedorită” pe site-ul său de securitate. Potrivit surselor, acest lucru se datorează în principal faptului că CCleaner a adăugat câteva „aplicații suplimentare, inutile” pe care Microsoft le consideră.

Pe lângă avertismentele PUA care au apărut pe dispozitivele Windows anul trecut, Microsoft Windows Defender blochează de fapt aplicația deghizat. În plus, CCleaner a fost compromis pentru a furniza unele programe malware PC-urilor Windows, iar CCleaner are, de asemenea, unele incompatibilități cu Windows 10.

Deși majoritatea funcțiilor din CCleaner pot fi implementate cu instrumente încorporate Windows, suntem totuși bucuroși să vedem că Microsoft este dispus să renunțe la unele restricții, oferind astfel alegerea înapoi utilizatorului.

0 0 votes
Evaluarea articolului
Subscribe
Notify of

0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x