Apple începe să testeze iPhone-uri cu USB-C

În urmă cu câteva zile, popularul analist Ming-Chi Kuo a spus că Apple va adopta USB-C pe iPhone-uri în 2023 , iar acum Bloomberg raportează că gigantul tehnologic din Cupertino a început deja să testeze iPhone-urile cu portul USB-C. Deși iPhone-urile din acest an vor păstra conectorul Lightning.

În plus, publicația susține că Apple lucrează și la un adaptor care să permită viitoarelor iPhone-uri cu USB-C să funcționeze cu accesoriile proiectate pentru actualul conector Lightning, dar nu este clar dacă Apple îl va include în pachetul de vânzare cu amănuntul sau îl va vinde separat. Având în vedere reputația Apple, totuși, este posibil ca clienții să fie nevoiți să plătească bani în plus pentru adaptor.

Unul dintre motivele acestei treceri de la conectorul Lightning la USB-C ar putea fi impulsul Uniunii Europene pentru dispozitive echipate cu USB-C, care nu ar trebui să fie o problemă pentru producătorii de dispozitive Android, deoarece majoritatea smartphone-urilor/tabletelor care rulează Android au fost lansate. in ultimii ani a venit cu portul USB-C.

Cu toate acestea, Apple este îngrijorată de faptul că legea europeană „care impune un singur tip de conector pentru toate dispozitivele de pe piață va dăuna consumatorilor europeni prin încetinirea introducerii de inovații benefice în standardele de încărcare, inclusiv cele legate de siguranță și eficiență energetică”.

UE a negat acuzațiile cu privire la această mișcare la USB-C care împiedică inovația, spunând că „propunerea prevede că, dacă apare un nou standard care este mai bun decât USB-C, putem adapta regulile”.

Indiferent dacă legea europeană înăbușă sau nu inovația, o trecere de la portul Lightning la USB-C ar aduce beneficii utilizatorilor de iPhone cu transferuri de date mai bune și încărcare mai rapidă.

CITEȘTE ȘI:

0 0 votes
Evaluarea articolului
Subscribe
Notify of

0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x