Apple elimină portul Lightning la iPhone

Apple intenționează să lanseze un iPhone de ultimă generație fără port de încărcare Lightning în a doua jumătate a anului 2021, potrivit unei noi predicții a analistului Ming-Chi Kuo. Dispozitivul va oferi o „experiență complet wireless”, ceea ce sugerează că Apple nu trece la USB-C, ci renunță la port în întregime.

Iată un extras din nota de cercetare a lui Kuo cu TF International Securities, obținută de MacRumors: ”Apple va crea o diferențiere mai mare între modelele de top și high-end. Acesta va beneficia de livrarea modelului de înaltă calitate și a modelului iPhone ASP. Printre noile modele iPhone 2H21, ne așteptăm ca modelul de cea mai înaltă calitate să anuleze portul de încărcare Lightning și să ofere experiență complet wireless.”

Schimbarea ar fi una mare pentru Apple, care s-a bazat pe portul Lightning pentru toate telefoanele sale de când a fost introdusă pentru prima dată pe iPhone 5 în 2013. Și în timp ce cele moderne sunt cu siguranță mai puțin bazate pe sincronizarea fizică a datelor, până la un model complet fără fir ar avea ramificări uriașe în întreaga industrie tehnologică, totul putând fi afectat de la companiile de cablu până la producătorii de căști. Actualizarea ar face inutilizabile gadgeturile pentru iPhone, inclusiv toate căștile cu fir. Și ar forța proprietarii iPhone să se bazeze pe Bluetooth, ceea ce poate fi problematic.

Acestea fiind spuse, merită să subliniem că Kuo pare să creadă că această schimbare specială privind portul de încărcare Lightning va fi limitată la cele mai scumpe iPhone-uri „Pro”, deci modelele mai ieftine ar trebui să fie în siguranță. Și, cu aproape doi ani de zile înainte ca iPhone 13 (sau cum s-o numi la momentul respectiv) să vadă chiar lumina zilei, toate acestea sunt doar speculații, deși palmaresul lui Kuo este destul de bun. Deci nu este nevoie să vă panicați. Cel puțin nu încă.

Citește șidespre: Waze a lansat o nouă funcție care nu este disponibilă pe Google Maps

0 0 votes
Evaluarea articolului
Subscribe
Notify of

0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x