Waze a lansat o nouă funcție care nu este disponibilă pe Google Maps

Waze a adăugat o nouă caracteristică, care vă va spune acum cât va costă fiecare taxă pe autostradă

Deși ambele sunt deținute de Google, Waze și Google Maps încă concurează aprig una cu cealaltă. Cele două aplicații au seturi de caracteristici foarte diferite și alegerea greșită ar putea să vă lase fără acces la câteva trucuri esențiale de navigare. 

De când Waze a fost achiziționată de firma Mountain View pentru 966 de milioane de dolari în 2013, funcțiile au început încet să migreze de la una la alta. În ultimul an, Google Maps a câștigat capacitatea de a avertiza utilizatorii cu privire la camerele de viteză, o pictogramă care arată viteza de călătorie și multe altele, aducându-o la egalitate cu Waze în multe privințe.

Până acum, aplicația Waze le oferea utilizatorilor informații despre: drumurile închise, radare, zonele în care sunt filtre de poliție, gropile mari de pe stradă și multe altele. Cam tot ce are nevoie un șofer aflat în trafic.

Însă Waze nu s-a oprit aici și a primit recent o funcție nouă care nu este disponibilă pe Google Maps. Această caracteristică este concepută pentru a vă economisi bani, permițând aplicației să urmărească prețurile de taxare și vă va avertiza dacă un traseu pe care l-ați planificat are orice taxe de plătit pe parcurs. Spre exemplu, dacă te afli în drum către mare, Waze te va atenționa că ai de plătit taxa de pod de la Fetești. În plus, aplicația îi va permite utilizatorilor să planifice mai multe rute și să compare prețurile de taxare între ele.

Funcția e disponibilă deocamdată în Marea Britanie și Irlanda, dar e posibil să apară în viitorul apropiat și în alte țări europene, inclusiv România. Cu alte cuvinte, dacă folosești Google Maps (care nu are disponibilă această funcție), riști să plătești doar pentru că ai ales o zonă cu taxe de drum.

„Până acum, Waze încerca să reducă timpul petrecut în trafic – acum, ajutăm și utilizatorii noștri să economisească cât mai mulți bani, oferindu-le cea mai bună alegere a rutelor, bazată atât pe ETA, cât și pe costurile potențiale ale taxelor de-a lungul traseului. Așteptăm cu nerăbdare să continuăm colaborarea cu comunitatea noastră pentru ca această caracteristică să fie disponibilă pe toate piețele”, a declarat directorul de produse al firmei, Moriah Royz.

Citește și despre: Google Maps are o nouă funcție de „Motorcycle Mode”

0 0 votes
Evaluarea articolului
Subscribe
Notify of

0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x