S-au introdus camerele de detectare a telefoanelor mobile la volan

Prima tehnologie mondială de identificare a șoferilor care utilizează telefoane în timp ce sunt la volan este introdusă din 1 decembrie în regiunea New South Wales din Australia. A fost instalat un mix de 10 camere fixe și portabile de detectare a telefoanelor mobile.

Un software sofisticat detectează automat dacă un șofer gestionează un telefon. Imaginile filtrate sunt apoi verificate de un ochi uman înainte de emiterea unei amenzi. Sistemul surprinde fotografii de înaltă rezoluție a fiecărui vehicul care trece și primește dovezi de înaltă calitate, despre șoferii care folosesc telefonul în mod ilegal la volan.

Tehnologia de mare viteză și de înaltă rezoluție este atât de precisă încât ar putea fi folosită și pentru a impune viteza, utilizarea centurii de siguranță și pentru detectare număr de ocupanți din mașinile aflate pe benzile de tranzit , cu toate acestea, deocamdată, accentul este pus pe utilizarea telefonului mobil.

Citește și despre: Cele mai bune camere pentru smartphone-uri din 2019

Astfel, șoferii care folosesc un telefon mobil în mod ilegal au șanse mai mari de a fi prinși și sancționați. La prima încălcare a legii, conducătorii auto vor primi acasă un avertisment, iar la a doua abatere vor fi sancționați cu o amendă de aproximativ 230 de dolari și 5 puncte. Amenda sare până la 309 dolari dacă ți-ai folosit telefonul la volan în apropierea unei școli și 10 puncte.

În mod previzibil, oficialii australieni sunt optimiști că noua practică va duce la înregistrarea unui număr mai mic de astfel de incidente în trafic.

Așadar, conducerea distrasă de folosirea telefonului mobil la volan este o problemă serioasă care poate avea consecințe fatale. Vom vedea în curând un asemenea sistem implementat și în România?

Ciește și despre: Apple remediază mai multe erori ciudate cu noua actualizare iOS 13.2.3

0 0 votes
Evaluarea articolului
Subscribe
Notify of

0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x