Cele mai bune camere pentru smartphone-uri din 2019

DxOMark tocmai a dezvăluit care sunt cele mai bune camere pentru smartphone-uri din 2019. Anterior, accentul principal al companiei a fost pus pe DSLR și camere digitale, dar de atunci a început testarea smartphone-urilor. Acum, acestea sunt un mijloc popular pentru producătorii de smartphone-uri pentru a-și testa cele mai recente dispozitive și a fi clasate printre concurenții lor.

Cele mai performante camere de smartphone-uri se regăsesc pe device-uri cu nume mari precum XiaomiHuaweiApple și Samsung. DxOMark a testat 31 de smartphone-uri în acest an, care au variat de la cele de buget la modele emblematice de la marci importante și a compilat cel mai bun smartphone pentru 2019 în mai multe categorii.

Cel mai bun model universal: Huawei Mate 30 Pro / Xiaomi Mi CC9 Pro Premium Edition

Huawei Mate 30 Pro și Xiaomi CC9 Pro Premium Edition împărtășesc în prezent primul loc în clasamentul DXOMARK Camera, făcând ambele dispozitive o alegere excelentă pentru fotografii mobili care au nevoie de performanțe de top în orice situație de fotografie sau video mobilă.

De asemenea, dacă ați investit în ecosistemul iOS Apple, iPhone 11 Pro Max este un pariu sigur pentru orice fotograf mobil. La 117 de puncte, acesta rămâne puțin în spatele celor mai bune din clasă în ceea ce privește scorul Foto, dar oferă totuși rezultate foarte bune în majoritatea condițiilor; în plus, este în prezent dispozitivul nostru comun numărul unu pentru video.

Rank universal camera smartphone

Cel mai bun pentru videoclipuri: Apple iPhone 11 Pro Max

Cu un scor video de 102, iPhone 11 Pro Max de la Apple este lider în videografia smartphone-urilor. Testele au arătat capacitatea dispozitivului de a captura imagini HDR, ceea ce duce la o gamă dinamică foarte largă. Conform DxOMark, iPhone 11 Pro Max a produs o reproducere excelentă a culorilor, expunere și echilibru de alb.

Detaliile sunt de asemenea excelente, mai ales atunci când se folosește modul de rezoluție 4K, iar zgomotul de imagine este foarte bine controlat în lumina puternică. În plus, sistemul de autofocus al iPhone funcționează bine în modul video, cu tranziții netede și capabilități bune de urmărire, iar stabilizarea face o treabă bună. Doar atunci când înregistrarea se face în timpul mersului este un efect jello vizibil frecvent în videoclipurile iPhone.

Rank camera video smartphone

Cel mai bun pentru zoom: Xiaomi CC9 Pro Premium Edition

Datorită avansărilor teleobiectivelor dedicate, telefoanele inteligente au câștigat încet încet capacitatea de zoom. Sub acest titlu, Xiaomi CC9 Pro Premium Edition preia conducerea. Ca și performanță, DxOMark a spus despre acest dispozitiv că se apropie cel mai mult de „camera foto reală”.

Xiaomi CC9 Pro Premium Edition a obținut un scor ridicat de 109, datorită unui sistem de zoom complex și inovator care este în prezent inegalabil. Utilizează două teleobiective diferite cu distanță focală, precum și o conductă de imagini care a fost optimizată pentru această configurație neobișnuită, pentru a oferi imagini de teleobiecte de înaltă calitate pe toată gama de distanțe focale testate. 

Camerele foto încep prin oferirea unui zoom optic adevărat la 2x și la o distanță focală a smartphone-ului aproximativ 4x. Spre deosebire de majoritatea celorlalte dispozitive cu tele-camere dedicate testate, Xiaomi face o muncă deosebit de bună în producerea de telefoane de calitate atât la distanțele focale native, cât și la alte distanțe focale testate între ele.

Rank zoom camera foto smartphone

Cel mai bun pentru Ultra-Wide: Samsung Galaxy Note 10+ 5G

Pentru cei interesați de fotografii de grup sau fotografii de peisaj, Samsung Galaxy Note 10+ este cel mai bun pariu. Obiectivul unghiular ultra-larg a devenit o caracteristică recurentă în smartphone-urile high-end în ultimii doi ani. Cu toate acestea, nu toate funcționează la fel, iar titlul pentru cei mai buni din această categorie a ajuns după o varietate de teste de fotografiere diferite.

Cu un scor de 42 pentru ultra-wide, este în prezent cel mai bun dispozitiv pentru această categorie de teste în baza de date DxOMark, datorită unei combinații a unuia dintre cele mai largi câmpuri de vedere din piață (echivalent 12 mm), cu o calitate a imaginii foarte bună în condiții de lumină în aer liber, ca iluminatul slab tipic de interior.

Rank ultra-wide camera smartphone

Cel mai bun pentru fotografie de noapte: Huawei Mate 30 Pro

Smartphone-urile din ultimii ani au avansat enorm în performanțele camerei. Unul din aceste domenii este cel mai important, este fotografia cu lumină scăzută. În această categorie, Huawei Mate 30 Pro a fost cel care a ocupat locul 1. Acesta a obținut cel mai bun rezultat datorită unei combinații de noi tehnologii cu senzori și algoritmi software inovatori.

Camera sa principală folosește un senzor neobișnuit de mare de 1 / 1,7 ″ Quad-Bayer, iar Huawei a implementat o tehnologie de stivuire a cadrelor și alte trucuri de calcul pentru a îmbunătăți capacitățile de colectare a luminii camerei și mai mult. În consecință, Mate 30 Pro obține 61 de puncte în testele de noapte, cel mai bun scor în clasamentul DxOMark.

Rank night camera smartphone

Citește și: Honor V30, V30 Pro lansate cu Kirin 990 5G: preț, specificații

0 0 votes
Evaluarea articolului
Subscribe
Notify of

0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x