Anvelope de iarnă sau anvelope all season?

Multă vreme, alegerea anvelopelor a fost un proces simplu – anvelope de vară pentru sezonul cald și anvelope de iarnă pentru sezonul rece. Astăzi, însă, anvelopele all season oferă o gamă complet nouă de posibilități și nu este întotdeauna ușor să știi care este cea mai bună opțiune pentru tine.

Anvelope all seazon caracteristici

Multe vehicule sunt echipate cu anvelope all season atunci când ies din fabrică. Deoarece sunt construite pentru a oferi o călătorie relativ  silențioasă, o viață bună a benzii de rulare și performanță pe tot parcursul anului, nu este de mirare de ce sunt atât de populare. Anvelopele pentru toate anotimpurile oferă performanțe versatile și sunt concepute pentru a funcționa într-o varietate de condiții, inclusiv pe drumuri ude și condus ușor de iarnă. Anvelopele all season sunt concepute pentru a oferi o combinație de beneficii de la anvelopele de vară și de iarnă.

Anvelope all seazon

Pentru a oferi performanțe bune într-o varietate de condiții de condus, anvelopele pentru toate anotimpurile trebuie inevitabil să compromită unele capacități maxime de performanță de vară și iarnă. Asta înseamnă că anvelopele pentru toate anotimpurile nu vor oferi aceeași cantitate de aderență extremă și manevrabilitate ascuțită a unui anvelopa de vara. 

De asemenea, o anvelopă pentru toate anotimpurile nu este concepută pentru a face față condițiilor extreme de iarnă, cum ar fi drumețiile prin zăpadă sau conducerea pe gheață. Gândiți-vă la anvelopele pentru toate anotimpurile precum pantofii de tenis. Poți purta tenisi tot anul, dar nu sunt ideali pentru toate situațiile. Ar fi mult mai bine să ai șlapi pe plajă vara și cizme pentru zăpadă.

Tehnologia anvelopelor pentru toate anotimpurile oferă performanțe grozave pe tot parcursul anului pentru șoferii care trăiesc în climă moderată și nu se confruntă frecvent cu frig extrem, gheață și zăpadă în lunile de iarnă.

Anvelope de iarnă caracteristici

Când vine vorba de condus pe vreme de iarnă, a avea anvelopa potrivită contează. De la ninsori abundente la gheață, drumurile de iarnă sunt extrem de imprevizibile. Aceste condiții provoacă anvelopele să ofere tracțiune ca niciun alt sezon al anului. Combinația de temperaturi scăzute, gheață și zăpadă poate fi îndeplinită cel mai bine de anvelopele de iarnă, care sunt special concepute pentru a funcționa în condiții de iarnă.

Anvelope de iarna sau de zapada

Există caracteristici specifice ale anvelopelor de iarnă care le fac unice: cauciucul benzii de rulare, adâncimea și modelele benzii de rulare și marginile înțepate. 

Cauciucul benzii de rulare – La temperaturi extrem de scăzute, cauciucul benzii de rulare a unei anvelope pentru toate sezonurile sau de vară se rigidizează și devine mai puțin capabil să ofere o tracțiune suficientă. Pentru a combate acest lucru, compușii de cauciuc al benzii de rulare a anvelopelor de iarnă sunt proiectați să rămână flexibili, permițând acestuit tip de anvelopă să se adere mai bine la drum.

Adâncimea benzii de rulare și modelele – O caracteristică unică a anvelopelor de iarnă este adâncimea mai mare a benzii de rulare și modelele unice ale benzii de rulare. Adâncimile mai adânci ale benzii de rulare reduc acumularea de zăpadă și oferă o tracțiune mai bună pe zăpadă. Modelele benzii de rulare a anvelopelor de iarnă sunt concepute pentru a canaliza zăpada și nămolul și pentru a elimina apa. 

Muchiile înțeapă – Anvelope de iarnă au și un număr crescut de muchii cozilor și o densitate mare de Sipe, sau cu alte cuvinte, mii de fante mici în banda de rulare, care oferă tracțiune pe gheață, fiind mai sigure pe carosabil. 

Cauciucuri de iarnă vs Pneuri all season: Care sunt mai bune?

Soluția la întrebarea anvelopele de iarnă sau de zăpadă față de anvelopele all-season va depinde de locul în care locuiți și de condițiile în care conduceți.

Dacă vedeți doar câteva rafale de zăpadă în fiecare an și drumurile alunecoase și înghețate sunt mai mult o întâmplare decât o încercare anuală, anvelopele pentru toate anotimpurile sunt probabil calea de urmat. Dar dacă știți că există o perioadă în care drumurile înghețate sunt întotdeauna o problemă, montarea anvelopelor de iarnă nu este o măsură de precauție exagerată – este o măsură de siguranță esențială care vă poate salva viața.

Când montați anvelope de iarnă pentru sezon, instalați întotdeauna un set complet. Doar schimbarea anvelopelor din față crește probabilitatea ca anvelopele din spate să deragă. De asemenea, doar punerea anvelopelor de zăpadă pe roțile din spate ar putea face ca anvelopele din față să își piardă tracțiunea și ar putea face imposibilă direcția vehiculului.

Și nu uitați să montați din nou acele anvelope pentru toate anotimpurile când vine primăvara. În timp ce anvelopele de iarnă sunt incontestabil superioare în condiții extreme de iarnă, se vor uza mai repede pe pavaj cald și uscat.

Cumpărați anvelope de zăpadă sau All-Season și vizualizați detaliile tehnologiei anvelopelor la nivel de produs care sunt compatibile cu nevoile tale de conducere.

CITEȘTE ȘI:

0 0 votes
Evaluarea articolului
Subscribe
Notify of

0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x