Tesla crește prețurile modelului 3 din China după reducerea subvențiilor la mașinile electrice

China a redus subvențiile pentru vehiculele electrice, începând cu 23 aprilie, dar va avea o perioadă de tranziție de trei luni.

Producătorul american de vehicule electrice Tesla Inc a majorat prețurile pentru două variante fabricate din China, după modelul 3, după ce autoritățile au redus subvențiile pe cea mai mare piață de mașini din lume, potrivit Reuters.

China a redus subvențiile pentru vehiculele electrice, începând cu 23 aprilie, dar va avea o perioadă de tranziție de trei luni.

Un sedan Tesla Standard Range Model 3, asamblat la Gigafactory 3 de la producătorul auto din Shanghai, va avea acum un preț de autocolant de 303.550 de yuani (42.874 USD), comparativ cu 299.050 de yuani în urmă cu o săptămână. Modelul Long Range 3 va avea un preț cu 1,5% mai mare la 344,550 de yuani când va ajunge în showroom-uri în iunie, potrivit site-ului Tesla.

Creșterile sunt o reacție directă la anunțarea de ieri a unei reduceri de 300.000 de yuani pentru ca mașinile electrice să poată beneficia de rabaturi de la Ministerul Finanțelor. Subvențiile vor fi reduse cu 10% în acest an, reduse cu 20% în 2021 și reduse cu 30% în 2022, potrivit ministerului, într-un plan de a stimula producătorii locali să inoveze și să concureze împotriva vânătorilor de benzină și a mărcilor importate.

„Creșterea prețului va avea doar un impact pe termen scurt asupra vânzărilor Tesla”, a declarat Tian Maowei, director de vânzări al Serviciului Auto Yiyou din Shanghai. „În plus, 4.500 de yuani nu vor fi suficienți pentru ca acești cumpărători din clasa mijlocie să se răzgândească dacă sunt fani ai mașinilor Tesla.”

Citește și: Huawei va lansa noul modul de încărcare rapidă pentru mașini electrice

0 0 votes
Evaluarea articolului
Subscribe
Notify of

0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x