5 cele mai uimitoare mașini super sport din lume

Mașinile super sport sunt visul oricărui iubitor de mașini. Contactul cu acestea, deși limitat la câțiva norocoși în viața reală, este posibil în jocurile video și reviste.

Am separat în această selecție 5 dintre cele mai incredibile mașini super sport din lume. Mașini care poartă cu ele, pe lângă puterea impresionantă a motorului și designul emblematic, o mulțime de tehnologie încorporată.

5. Ferrari SF90 Spider

Să deschidem lista celor mai uimitoare 5 mașini super sport din lume cu un model italian numit Ferrari SF90 Spider. Este prima versiune decapotabilă hibrid plug-in a Ferrari și promite noi standarde de performanță, inovație și entuziasm de condus.

Ferrari SF90 Spider

Super mașina sport hibrid plug-in a mărcii italiene, care costă aproximativ 1.460.000 de euro, are sub capotă nu mai puțin de 1.000 de cai putere, rezultată din amestecul dintre cunoscutul 3.0 V8 biturbo de 780 CP și trei motoare vehicule electrice care, împreună, livrează încă 220 CP.

În interior, „mașina de joc video” are un panou de instrumente 100% digital, cu un ecran curbat HD de 16 inchi și acces la setări prin butoanele atașate la volan.

4. Alpine A110

Marca Alpine poate să nu fie bine cunoscută în România, dar sună puțin mai familiar celor care urmăresc îndeaproape Formula 1, mai ales după ce spaniolul Fernando Alonso a preluat una dintre mașinile echipei de pe grilă.

În afara pistei, Alpine merită un loc pe lista noastră cu cele mai incredibile 5 mașini super sport din lume pentru tot ce are de-a face cu A110. A fost lansat de constructorul francez, membru al grupului Renault, în trei versiuni: A110, A110 Gran Turismo și A110 S, cea mai invocată dintre toate.

Alpine 110 S

Acesta din urmă are sub capotă un motor turbo cu 4 cilindri cu 300 de cai putere, cu 34,7 kgfm de cuplu și accelerație de la 0 la 100 km/h în 4 secunde. Potrivit lui Antony Villain, directorul de design al Alpine, atinge o viteză maximă de 275 km/h și „este o adevărată fiară, gata să provoace ceasurile de pe circuit”.

Prețul lui Alpine 110 S, pentru cei care doresc să comande o copie și să o afișeze aici, în România, este în jur de 90.000 de euro. Puțin în comparație cu ceea ce a anunțat Ferrari pentru hibridul său plug-in, dar sărat pentru majoritatea iubitorilor de super sport.

3. McLaren 720S

Nu poți să pui un Ferrari pe lista celor mai incredibile mașini super sport din lume și să lași deoparte un McLaren, nu-i așa? McLaren 720S este, așa cum spune chiar marca pe site-ul său oficial, „o forță a naturii”. Echipată cu un motor V8 de 4,0 litri de 720 de cai putere, supermașina accelerează de la 0 la 100 km/h în 2,8 secunde impresionante, pe lângă faptul că atinge o viteză maximă de 341 km/h.

McLaren 720S

Prețul pentru cei care doresc să cumpere unul în România nu este deloc îmbietor și poate ajunge în jur de 865.000 de euro, în funcție de importatorul consultat.

2. Aston Martin Vantage

Uită-te la o altă mașină super sport care are și o echipă care accelerează din greu pe pistele de Formula 1. Aston Martin Vantage fost dezvăluit pe 21 noiembrie 2017, iar livrările au început în iunie 2018.

Aston Martin Vantage

Echipat cu un motor 4.0 V8 biturbo, capabil să producă 510 cai putere și aproximativ 70 kgfm de cuplu, este cel mai performant model Aston Martin, conform mărcii, datorită structurii integrale din aluminiu.

Super mașina sport accelerează de la 0 la 100 km/h în 3,6 secunde, a ajuns aici costând aproximativ 400.000 de euro și a fost definită de constructorul de automobile drept un „prădător înnăscut”. Potrivit mărcii, „este un vânător, ușor în greutate și deci ușoară în limbajul său vizual”.

1. Bugatti Chiron Super Sport

Credeai că vom închide lista celor mai incredibile 5 mașini super sport din lume ca să nu mai vorbim de Bugatti? Atunci te-ai gândit greșit. Desigur, o copie a mărcii preferate a lui Cristiano Ronaldo nu putea fi omisă.

Modelul ales a fost Super Sport, unul dintre cele mai rapide din lume, și care se află și pe lista celor mai scumpe mașini din lume. Bugatti Chiron Super Sport a fost dezvoltat în 2017 și de atunci a vândut puțin peste 300 de unități.

Bugatti Chiron Super Sport

Sub capotă, urlă un motor W16 8.0 cu 1.521 de cai putere și un cuplu de 163 kgfm. O astfel de „brutalitate” este capabilă să facă mașina să accelereze de la 0 la 100 km/h în 2,4 secunde, să atingă 200 km/h în 6,1 secunde și să atingă 300 km/h în 13,1 secunde.

Mașina, care va înceta în curând să fie produsă, costă în jur de 4 milioane de dolari.

CITEȘTE ȘI: Cât costă o mașină de Formula 1?

2 1 vote
Evaluarea articolului
Subscribe
Notify of

0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x