Activare eSIM Digi Mobil, serviciu disponibil acum în România

RCS&RDS anunță că este disponibil pentru activare eSIM Digi Mobil în România. Este al treilea operator telecom din țara noastră care a introdus tehnologia eSIM.

Ce este un eSIM?

Termenul „eSIM” înseamnă pur și simplu o cartelă SIM încorporată. Nu există carduri SIM fizice implicate și nicio schimbare fizică nu este necesară. eSIM trebuie să fie acceptat de rețea sau operator și activat de aceștia și nu toate rețelele acceptă încă eSIM.

Un eSIM este practic un mic cip în interiorul telefonului și funcționează într-un mod similar cu cipul NFC care este utilizat pentru tehnologii de plată precum Apple Pay și Google Pay.

eSIM

Informațiile de pe un eSIM sunt reinscriptibile, ceea ce înseamnă că puteți decide să vă schimbați operatorul printr-un simplu apel telefonic. Sunt foarte ușor de adăugat la un plan de date – conectarea dispozitivelor cu eSIM la un cont mobil se poate face în câteva minute.

eSIM este susținut de GSMA, asociația rețelelor mobile, iar organizația respectivă a definit standardul pentru eSIM la nivel mondial.

Există dezavantaje eSIM?

Ar putea exista un dezavantaj pentru consumatori în ceea ce privește alegerea. Dacă un telefon este vândut exclusiv, este posibil ca toate telefoanele să vină preîncărcate cu o anumită rețea, în loc să fie deschise tuturor.

De asemenea, oamenii nu pot schimba cu ușurință telefoanele cu eSIM decât dacă își contactează rețeaua. Evident, asta nu este o considerație pentru majoritatea oamenilor, dar pentru unii va fi dezamăgitor.

Zilele de stocare a numerelor pe cartelele SIM sunt numărate oricum pentru majoritatea oamenilor care folosesc Android sau iOS datorită backup-ului în cloud, dar implică o schimbare de mentalitate pentru cei care folosesc telefoane mai vechi sau mai ieftine: nu veți mai putea schimba un SIM card pe un telefon nou fizic.

Activare eSIM Digi Mobil

Activare eSIM Digi Mobil
  • Intră în Contul Digi.ro secțiunea MOBIL și acceseză Schimbă în eSIM.
  • Verifică dacă telefonul tău este compatibil cu tehnologia eSIM, urmează recomandările Digi și acceseză Continuă
  • Urmează recomandările operatorului. Odată trimis codul prin SMS, Digi va începe procesul de schimbare. Vei primi un SMS cu un cod de confirmare.
  • Introdu codul primit prin SMS pe numărul de telefon pe care urmează să configurezi eSIM-ul
  • Scanează codul QR primit, utilizând camera dispozitivului tău pe care vrei sa activezi eSIM.
  • eSIM-ul este activat, iar cartela fizică a fost dezactivată

Mai multe detalii despre activare eSIM Digi Mobil găsiți pe acest link.

Ce dispozitive acceptă eSIM Digi 2022?

Digi Mobil ne spune că aceste telefoane sunt compatibile cu tehnologia eSIM:

  • Samsung Galaxy Z Fold 4
  • Samsung Galaxy Z Flip 4
  • Apple iPhone 14

CITEȘTE ȘI:

5 2 votes
Evaluarea articolului
Subscribe
Notify of

0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x