3 moduri de curățare tastatură laptop

Curățare tastatură laptop. Este o idee bună să faceți o curățare regulată de tastatură a laptopului tău. Dacă nu o curățați în mod regulat, tastatura poate deveni destul de murdară în timp. Uleiurile de pe degetele tale pot crea un reziduu pe vârful tastelor, iar firimiturile, praful și părul de animale se pot acumula în crăpăturile de pe tastatură. Dacă ești îngrijorat de curățenia tastaturii tale, nu-ți face griji! Este ușor să-l curățați singur. Aveți în acest articol 3 metode de curățare a tastaturii unui laptop.

1. Curățare de bază a tastaturii

Pentru a curăța tastatura laptopului, puteți face mai întâi o curățare de bază. Iată cum puteți face acest lucru în câțiva pași simpli.

 • Opriți complet laptopul pentru a vă asigura că nimic nu este deteriorat dacă intră puțină umezeală.
 • Înclinați laptopul cu susul în jos și atingeți-l sau scuturați-l ușor. Această acțiune va curăța orice firimitură, praf sau alte resturi care se ascund în crăpăturile tastaturii.
 • Este posibil să aveți nevoie de o cutie de aer comprimat care este folosită pentru a curăța praful din taste. Asigurați-vă că paiele sunt atașate la recipientul de aer comprimat înainte de a-l folosi.
 • Înclinați tastatura într-o parte și pulverizați între taste în rafale scurte, deplasându-vă de la o parte la cealaltă a tastaturii. Forța aerului va disloca orice resturi care sunt prinse între și sub taste.
 • Apoi, trebuie să utilizați cârpa din microfibră pentru a elimina o parte din sumbră atașată tastaturii. De asemenea, puteți umezi ușor cârpa cu puțină apă, dar asigurați-vă că cârpa este stoarsă complet.
 • După aceea, puteți folosi o minge de bumbac înmuiată în alcool izopropilic pentru a îndepărta murdăria încăpățânată. De fapt, alcoolul este mai sigur decât folosirea apei pe laptop.
 • În cele din urmă, folosiți un șervețel dezinfectant pentru a îndepărta microbii ștergând tastele.

După ce toți pașii sunt finalizați, tastatura laptopului va fi curățată cu succes. Pentru a curăța tastatura laptopului, puteți încerca și următoarele metode.

2. Curățare tastatură laptop prin scoaterea tastelor

Curatare tastatura scoatere taste

În timp ce unele instrumente de curățare pot ajunge în jurul tastelor, cel mai bun și cel mai complet mod de a curăța este prin îndepărtarea acestora.

 • Căutați modelul de laptop online și verificați dacă cheile laptopului dvs. pot fi îndepărtate. Pe unele laptop-uri, capacele pentru laptop pot fi îndepărtate ușor, permițându-vă să accesați suprafața tastelor. Cu toate acestea, tastele de pe unele laptop-uri sunt atașate permanent. Așadar, înainte de a scoate cheile laptopului, asigurați-vă că acestea pot fi îndepărtate.
 • După ce te-ai asigurat că capacele tastelor sunt detașabile, fă o poză pentru laptop, pentru a nu uita locul inițial.
 • Apoi scoateți cheile cu un instrument mic și plat. Glisați marginea instrumentului sub partea inferioară a cheii și trageți ușor în sus. Capacul tastei ar trebui să se desprindă cu ușurință. Dacă nu, nu o forțați sau vă puteți deteriora definitiv tastatura.
 • Apoi trebuie să ștergeți sub taste cu o cârpă din microfibră sau un tampon de bumbac înmuiat în alcool.
 • După aceea, puneți înapoi tastaturile la locul inițial.

Când toți pașii sunt terminați, ați curățat cu succes tastatura laptopului.

3. Curățarea unei scurgeri de lichid pe tastatură

Dacă tocmai ai vărsat un lichid pe cel mai bun laptop al tău, timpul de curățare tastatură este esențial. Iată pași de urmat pentru a gestiona această urgență.

 • Opriți laptopul și scoateți bateria. Deconectați imediat cablul de alimentare și țineți apăsat butonul de pornire până când laptopul se oprește. Dacă lichidul atinge componentele electrice din interiorul computerului, acesta poate fi deteriorat definitiv.
 • Deschide laptopul cât de larg poți, întoarce fața în jos. Apoi întoarceți laptopul cu susul în jos peste un prosop.
 • Îndepărtați cât mai mult din lichid imediat. Dacă aveți la îndemână o cârpă din microfibră sau fără scame, utilizați-o pentru a usca laptopul.
 • Apoi lăsați laptopul să se usuce sau una sau două zile.
 • Dacă lichidul este zaharat, vă rugăm să luați laptopul pentru o curățare profesională.
 • După aceea, puneți bateria înapoi și porniți computerul.

Când toți pașii sunt terminați, ați curățat tastaturile laptopului.

Curatare tastatura laptop aspirare

Pentru a rezuma, această postare a arătat 3 moduri de curățare tastatură laptop. Dacă aveți ceva mai bun despre curățarea tastaturii laptopului, îl puteți distribui în zona de comentarii.

CITEȘTE ȘI:

0 0 votes
Evaluarea articolului
Subscribe
Notify of

0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x