Cum să remediați tastatura laptopului care nu funcționează pe Windows 10

Tastatura Windows 10 care nu funcționează este o problemă comună. Dacă laptopul tău întâmpină o astfel de problemă, acest lucru este cu adevărat enervant. Ce cauzează această problemă? Cum să te ajut să ieși din situație? Iată câteva soluții de remediere la îndemâna tuturor atunci când tastatura laptopului nu funcționează pe Windows 10.

Remediere tastatură laptop care nu funcționează în Windows 10

1. Reporniți laptopul

De obicei, multe probleme tehnice sunt cauzate de epuizarea resurselor de sistem ale computerului. În acest moment, trebuie doar să reporniți laptopul pentru a remedia problema tastaturii laptopului care nu funcționează. Această metodă este de obicei potrivită pentru majoritatea problemelor computerului. Primul pas pe care trebuie să-l facem este să repornim laptopul. După repornirea, dacă tastatura laptopului încă nu funcționează, vă rugăm să continuați cu pașii următori.

2. Intrați în „Modul de siguranță”

Reporniți sistemul, începeți să atingeți tasta F8, dacă puteți intra în modul sigur, iar tastatura funcționează bine în modul sigur, înseamnă că tastatura este în regulă și problema este legată de software.

3. Dezinstalați și reinstalați driverul tastaturii

În al doilea pas, am stabilit că tastatura funcționează bine în modul sigur. Acum trebuie să verificați dacă driverul tastaturii are o problemă, trebuie să faceți acest lucru în Manager dispozitive.

  • Vă rugăm să faceți clic pe butonul de pornire de pe laptop și ar trebui să vedeți Panoul de control în listă. Dacă nu găsiți Panoul de control în listă, vă rugăm să utilizați Cortana: faceți clic pe Cortana și spuneți (introducere) Device Manager, apoi puteți deschide Device Manager direct.
  • Faceți clic pe vizualizare după pictograme mici sau vizualizare după pictograme mari pentru a vedea toate elementele panoului de control
  • Faceți clic pe Manager dispozitive pentru a-l deschide.
  • Faceți dublu clic pe Tastaturi pentru a-l extinde și faceți clic dreapta pe tastatură, apoi selectați Dezinstalare dispozitiv.
  • După dezinstalarea driverului, reporniți laptopul și Windows va reinstala automat driverul dispozitivului. Apoi verificați dacă tastatura funcționează acum.

4. Cablu tastatură cu o conexiune proastă

Dacă driverul este reinstalat și tastatura tot nu funcționează, atunci trebuie să deschidem laptopul pentru a verifica conexiunea cablului tastaturii. Trebuie să deconectați cablul tastaturii și să îl reconectați la placa de bază.

5. Tastatură defectă

Dacă ați urmat pașii de mai sus și tastatura laptopului tot nu funcționează, atunci este timpul să o înlocuiți. Va trebui să cumpărați o nouă tastatură de la eMAG sau alt magazin online și înlocuiți-o singur.

0 0 votes
Evaluarea articolului
Subscribe
Notify of

0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x