XPeng G9 este acum oficial: un SUV electric cu cea mai avansată tehnologie

Astăzi, la cea de-a 19-a Expoziție Internațională de Automobile din Guangzhou, XPENG Motors a dezvăluit un model SUV complet nou, numit G9. Va fi al patrulea model din gama startup-ului EV, după XPENG G3, XPENG P7 și XPENG P5.

G9, fiind un SUV de dimensiuni medii, completează portofoliul XPENG. Compania oferă deja un SUV compact (G3), un sedan sport elegant cu rază lungă de acțiune (P7), iar cel mai recent a lansat P5, un sedan de familie accesibil, plin de tehnologie.

XPeng a spus că G9 este primul vehicul al companiei proiectat direct pentru piața internațională, îndeplinind atât standardele chineze, cât și cele internaționale în ceea ce privește siguranța vehiculului.

XPeng G9 va fi echipat cu grupul motopropulsor XPOWER 3.0 cu un sistem de acționare electrică SiC de înaltă tensiune de 800 de volți, care poate atinge o eficiență maximă de 95 la sută și o eficiență combinată de 89 la sută.

XPeng G9 exterior spate

Vehiculul va fi echipat cu un acumulator cu o capacitate maximă de 100 kWh și o densitate de putere de 2,2 kW/kg. Cu sistemul de înaltă tensiune de 800 de volți, raza de acțiune a lui G9 poate fi mărită cu 5 procente în comparație cu sistemul de 400 de volți.

XPeng G9 este primul vehicul de producție din China bazat pe platforma SiC de înaltă tensiune de 800 V și poate avea o autonomie de peste 200 de kilometri la o încărcare de cinci minute, conform spuselor companiei.

Arhitectura electrică și electronică X-EEA 3.0 a noului vehicul va oferi upgrade-uri OTA fără senzori care durează mai puțin de 30 de minute fiecare și nu afectează conducerea normală a vehiculului.

Mașina este echipată cu 2 LiDAR-uri sub faruri și va dispune de sistemul de conducere inteligent XPILOT 4.0. Potrivit anunțului, Xpilot 4.0 va fi primul sistem „care permite conducerea inteligentă în toate scenariile de la pornirea vehiculului până la parcare”. Hardware-ul are o putere de calcul de 508 TOPS, o cameră frontală cu opt milioane de pixeli și patru camere cu 2,9 milioane de pixeli.

Din păcate, XPeng încă s-a abținut să dezvăluie toate specificațiile pentru G9, cum ar fi estimările de gamă, prețurile și multe altele. Deși, se așteaptă ca mai multe informații să fie dezvăluite în curând, deoarece compania se gândește aparent la o lansare în Q3 2022.

CITEȘTE ȘI: AVATR E11 dezvăluit cu o autonomie de 700 km, accelerează 0-100 în mai puțin de 4 secunde

0 0 votes
Evaluarea articolului
Subscribe
Notify of

0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x