UE permite Huawei să implementeze tehnologia 5G

După ce Marea Britanie a aprobat utilizarea echipamentelor Huawei pe piața sa, UE i-a urmat exemplul pentru a permite producătorului chinez de telecomunicații să ajute să implementeze tehnologia 5G. Această decizie vine cu un set de linii directoare pentru națiunile sale, denumite set de instrumente. Națiunile UE vor trebui să pună în aplicare orientările menționate în acest set de instrumente până la 30 aprilie 2020.

Asta înseamnă că companii precum Huawei și ZTE vor putea livra echipamente de rețea 5G fiecăruia dintre cei 27 de membri dacă organul de conducere al țării este în acord cu progresele înregistrate de o companie în ceea ce privește securitatea și transparența rețelei.

Țărilor membre li se sugerează să omită furnizorii cu risc ridicat precum Huawei din infrastructura de bază a rețelei 5G. Mai mult, în decizie se solicită diversificarea furnizării de echipamente de către operatorii de rețele.

Pe scurt, Huawei va avea voie să ia parte la construirea rețelelor 5G ale UE, dar numai în zonele non-core ale infrastructurii. Astfel, operatorii de telefonie mobilă pot folosi echipamente de rețea chineze în părțile periferice ale rețelei, precum rețelele de acces

Ghidul de 30 de pagini oglindește o mulțime de decizii pe care Marea Britanie le-a luat separat, deoarece acesta părăsește Uniunea Europeană până la sfârșitul săptămânii.

Mai interesant, această decizie contrastează în mod direct cu ceea ce încearcă să facă Statele Unite – o interdicție generală a tuturor tranzacțiilor între companiile americane și producătorul chinez. Vorbind despre Huawei, compania a lansat o scurtă declarație, spunând că această decizie „permite Europei să aibă o rețea 5G mai sigură și mai rapidă”.

Citește și despre: Filmic DoubleTake, noua aplicație care permite înregistrarea cu două camere iPhone simultan

0 0 votes
Evaluarea articolului
Subscribe
Notify of

0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x