Tesla își propune să producă 500.000 de mașini electrice pe an lângă Berlin

Potrivit unui comunicat de presă, Tesla intenționează să construiască o jumătate de milion de mașini electrice pe an la viitoarea fabrică de lângă Berlin.

Documentele de planificare postate online vineri dezvăluie că producătorul auto din SUA dorește să construiască vehicule Model 3 și Model Y pe site-ul din Gruenheide, precum și „modele viitoare”.

Tesla Gigafactory Europe, numită și Gigafactory 4, va include facilități pentru asamblarea vehiculelor electrice întregi, inclusiv producerea de baterii.

”Construcția fabricii ar trebui să înceapă în prima jumătate a anului 2020. În prima etapă de extindere, Tesla intenționează să construiască 150.000 de vehicule electrice pe an, la fel ca în Shanghai, China . Ulterior, capacitățile vor fi extinse până la 500.000 de vehicule pe an – ceea ce ar fi semnificativ mai mult decât cele trei fabrici Tesla existente în 2019 au produs la nivel mondial„ relatează rbb24.

Comunitatea Tesla a început deja să speculeze care sunt viitoarele vehicule pe care următorul producător auto intenționează să le producă la Gigafactory 4. Teoriile de top în acest moment sunt Cybertruck, un model 2 și Roadster 2020. Tesla are un motiv valabil pentru producerea oricăruia dintre aceste vehicule la GF4.

Punerea în funcțiune a fabricii ar trebui să aibă loc în iulie 2021. Peste 3.000 de locuri de muncă sunt planificate într-o primă etapă în Grünheide și până la 8.000 ar putea crește după extindere, potrivit informațiilor furnizate de guvernul de stat din Brandenburg.

0 0 votes
Evaluarea articolului
Subscribe
Notify of

0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x