Tesla Cybertruck, prima camionetă electrică „rezistentă la gloanțe”

UPDATE: Tesla Cybertruck va fi ușor redus ca dimensiune atunci când vom vedea modelul de producție, micșorându-se cu aproximativ trei la sută față de concept, potrivit unui răspuns al lui Elon Musk, dat pe 17 aprilie pe Twitter.

Modificările, care includ și o linie de centură mai nivelată, sunt probabil un produs secundar care trebuie să îndeplinească cerințele de siguranță, întrucât un vehicul masiv, cu linii cu pervaz înalte, ar zădărnici complet un alt vehicul în caz de accident – nu este atât de grozav pentru ocupanții acelei mașini. Linia centrală coborâtă va crește, de asemenea, vizibilitatea, lucru care lipsea conceptului de camion.

Elon Musk a dezvăluit joi seara Tesla Cybertruck, un vehicul futurist care părea dezbrăcat direct dintr-un film din epoca post-apocaliptică.

Tesla Cybertruck, pe care Musk a prezentat-o într-o manieră dramatică în fața oaspeților invitați la Tesla Design Center din Hawthorne, California, este confecționat din oțel laminat la rece, din sticlă blindată, care s-a crăpat într-o singură demonstrație și suspensie de aer adaptativ.

Camioneta electrică vine cu șase scaune și dispune de sticlă blindată și panouri ultra-puternice, care sunt fabricate din aceleași aliaje găsite pe navele spațiale. Mașina va putea transporta și o încărcătură de 1,5 tone.

Mașina va veni în trei versiuni cu autonome de 400 de kilometri, 500 de kilometri și, respectiv, 800 de kilometri. Prețul va începe de la 39.900 de dolari. 

Camioneta nu va rula de pe linia de asamblare până la sfârșitul anului 2021, dar se pot face precomenzi pe site-ul companiei.

0 0 votes
Evaluarea articolului
Subscribe
Notify of

0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x