Tesla încetează să accepte plăți Bitcoin, invocând probleme de mediu

CEO-ul Tesla, Elon Musk, a anunțat că compania a încetat să mai ia Bitcoin ca plată pentru mașinile sale electrice. Motivul oferit pentru această mișcare este îngrijorarea cu privire la impactul asupra mediului.

Dezvoltarea este destul de surprinzătoare, având în vedere că compania a început să accepte bitcoins ca metodă de plată, împreună cu opțiunile tradiționale de plată cu cardul pentru vehiculele sale la sfârșitul lunii martie.

Potrivit declarației emise, compania ar începe să accepte plăți bitcoin odată ce procesul de extragere a bitcoinului „va trece la o energie mai durabilă”. Se adaugă că compania „se uită și la alte criptomonede care utilizează <1% din energia / tranzacția Bitcoin”.

Odată cu aceasta, Elon Musk a mai spus că compania nu va mai vinde bitcoin din stocul în valoare de aproximativ 1,5 miliarde de dolari, care a fost cumpărat la începutul lui 2021. Pentru cei care nu știu, Tesla a vândut o parte dintre aceste criptomonede bitcoin în primul trimestru al acestui an, ceea ce a ajutat cifrele de profit trimestriale ale companiei.

Suportul pentru criptomonede de la Tesla a contribuit la creșterea prețurilor criptomonedelor, inclusiv bitcoin și dogecoin, în ultimele luni.

Exploatarea criptomonedelor implică computere care concurează cu alte mașini pentru a rezolva puzzle-uri matematice complexe, fiind un proces care consumă multă energie. Conform unei estimări, consumă aproximativ aceeași cantitate de energie anual ca Olanda.

După anunțul lui Musk de joi, proprietarul Dallas Mavericks, Mark Cuban, a declarat că echipa va continua să accepte bitcoin și alte criptomonede, deoarece „știm că înlocuirea aurului ca depozit de valoare va ajuta mediul înconjurător”.

CITEȘTE ȘI: Tesla deschide primul showroom dar și un service în România în 2021

0 0 votes
Evaluarea articolului
Subscribe
Notify of

0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x