Tehnologia microLED în atenția Samsung pentru producția în masă

Potrivit ETNews, Samsung are în vedere realizarea unor investiții mari în producția de panouri cu tehnologia microLED în prima jumătate a anului viitor. Se pare că furnizorii de componente așteaptă decizia finală a gigantului coreean cu privire la dimensiunea de producție a panourilor microLED, care poate veni la scurt timp după CES 2020.

Tehnologia MicroLED este un nou tip de tehnologie de afișare pe care Samsung a afișat-o pentru prima dată la CES 2018. Atunci a dezvăluit „The Wall”, un televizor modular de 146 inci în timpul evenimentului și l-a numit afișaj microLED. În acest an, în 2019, a fost prezentat un nou ecran de 75 inch, considerat „adevărat” afișaj microLED.

Avantajul principal al unui ecran microLED este că fiecare pixel individual este format din diode cu emisie luminoasă (LED-uri). Alte avantaje sunt unghiurile de vizualizare mai bune, afișajele mai luminoase și contrastul mai mare.

S-a spus că Samsung dezvăluie specificațiile produsului microLED la CES 2020 și va decide ulterior volumul de producție.

Unii experți din industrie sunt de părere că producția de TFT (tranzistor cu film subțire) nu este încă la nivelul necesar pentru producția în masă a microLED-urilor. „La fel cum au existat zvonuri despre producția în masă a microLED-urilor anul trecut, iar anul acesta, șansa ca anul viitor să apară o schimbare este scăzută.”

Citește și: Asistentul Google este acum disponibil pe Stadia Controller

0 0 votes
Evaluarea articolului
Subscribe
Notify of

0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x