Razer Project Hazel este cea mai inteligentă mască de față din lume

La CES 2021, producătorul de accesorii pentru jocuri Razer a prezentat un aparat respirator cu LED-uri numit Project Hazel. Conform Razer, dispozitivul este un concept de design care combină protecția respiratorie medicală N95 cu iluminare LED versatilă și este cea mai inteligentă mască de față din lume.

Acest dispozitiv portabil este o mască de față, la fel ca cele pe care am fost încurajați să le purtăm pentru a reduce pandemia COVID-19. În timp ce măștile de pânză reduc riscul bolilor, totuși, Razer a subliniat modul în care acestea creează unele probleme. Faptul că nu puteți vedea gura oamenilor face dificilă citirea expresiilor faciale (sau a buzelor, pentru persoanele cu deficiențe de auz), în timp ce pânza tinde să înăbușe conversația și face o treabă imperfectă la filtrarea particulelor microscopice.

Caracteristici Razer Project Hazel

Razer Project Hazel are o carcasă exterioară lucioasă realizată din plastic reciclat impermeabil și rezistent la zgârieturi, care este transparent pentru a permite citirea buzelor și vizualizarea indiciilor faciale atunci când discutați cu oamenii.

Principalele caracteristici ale acestei măști se află în cele două zone circulare care vă flancează gura. Sunt folosite pentru ventilație, oferind dispozitivului un aspect aproape futurist al măștii de gaz. Razer susține că Project Hazel va folosi ventilatoare active de tip disc, filtrând aerul care se respiră, precum și CO2 care este expirat. Compania adaugă că va fi certificată pentru a filtra 95 la sută din particulele din aer, inclusiv virusul COVID-19 și alți agenți patogeni comuni.

O caracteristică interesantă este amplificatorul de voce încorporat pentru a atenua problema că vocea ta este înăbușită. Filtrele sunt, de asemenea, înlocuibile și ventilatoarele reîncărcabile. Există chiar și o carcasă de încărcare wireless care va steriliza masca cu lumină UV.

Măștile Project Hazel vin cu LED-uri RGB personalizate, deoarece nu ar fi un produs Razer fără ele. Clienții care poartă ochelari vor fi fericiți să știe că un sigiliu etanș în jurul măștii va ajuta la prevenirea aburiri ochelarilor, ceea ce este cel mai frustrant lucru atunci când porți o mască.

Un lucru important de remarcat este că acestea nu sunt măști de calitate medicală. Asta înseamnă că este posibil să nu îndeplinească cerințele profesioniștilor din domeniul medical pentru munca esențială. Acestea sunt destinate oricui caută ceva mai multă protecție și confort decât masca de pânză sau hârtie.

Razer Project Hazel, pe de altă parte, este încă un concept. Compania scrie că va fi optimizat în continuare prin teste și feedback-ul comunității. Nu este clar dacă respiratorul de înaltă tehnologie va fi pus în vânzare vreodată și cât ar putea costa.

Citește și despre: LG pregătește noua gamă de televizoare QNED Mini LED 8K

0 0 votes
Evaluarea articolului
Subscribe
Notify of

0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x