Pluginuri WordPress absolut necesare pe un blog

Câteva pluginuri obligatorii pentru deținătorii de bloguri și siteuri ce rulează pe platforma WordPress

Cei care v-ați gândit să aveți un blog sau chiar dețineți unul, trebuie să știți că veți avea nevoie și de câteva pluginuri. Acestea vor fi folosite pentru funcționarea optimă a blogului din punct de vedere seo, al vitezei de încărcare atunci când este accesat de vizitatori, etc.

Pluginuri WordPress importante pe care le folosesc pe acest blog

Akismet anti-spam

Akismet anti-spam este probabil cel mai bun plugin pentru a-ți proteja blogul de spam. Îl ve găsi intalat la secțiunea „Module” pe platforma WordPress. Trebuie doar să-l activați folosind o cheia API obținută la înscrierea pe Akismet.

Yoast SEO

Yoast SEO este Plugin pentru îmbunătățirea SEO pe situl tău cu privire la toate aspectele necesare. Cu acest modul îți vei putea optimiza tehnic blogul, însă el te ajută să scrii un conținut mai bun. Îți alegi un cuvânt/frază cheie atunci când scrii articole și apoi poți vedea dacă ai folosit acel cuvânt/acea frază cheie peste tot.

WP Super Cache

WP Super Cache este un plugin WordPress foarte rapid pentru cache. Acest modul generează fișiere html statice din blogul tău dinamic WordPress, pe care serverul le va da în loc să proceseze scripturi PHP din WordPress, ce sunt comparativ mai greoaie și mai scumpe.

Jetpack de WordPress.com

Jetpack de WordPress.com este un plugin foarte util ce ține orice sit WordPress în siguranță, crește traficul și îți angrenează cititorii. Trimite automat articolele nou postate pe Facebook, Twitter, Google+, LinkedIn, Reddit și WhatsApp. Are un CDN de mare viteză pentru imaginile tale, care ajută la încarcarea rapidă pe blog. Și multe alte funcții foarte utile.

Broken Link Checker verifică blogul pentru legături (linkuri) întrerupte și imagini lipsă și te anunță dacă se găsește vreuna prin articolele postate.

Formular de contact 7

Formular de contact 7 – Poate administra mai multe formulare de contact și poți personaliza formularul și conținutul flexibil pentru corespondență cu un simplu markup. Formularul asigură trimiteri alimentate de Ajax, CAPTCHA, filtrarea spam-ului prin Akismet și altele. Are peste 5 milioane de instalări active.

Desigur, sunt și alte pluginuri importante despre care voi scrie în articolele viitoare.

CITEȘTE ȘI:

0 0 votes
Evaluarea articolului
Subscribe
Notify of

0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x