Cipul Oppo MariSilicon Y promite audio fără pierderi prin Bluetooth

Oppo organizează din nou evenimentul Inno Day la sfârșitul anului 2022. De această dată Oppo prezintă câteva tehnologii noi care vor fi lansate în viitorul apropiat, dintre care una este cipul MariSilicon Y.

Acest cip este al doilea produs din familia MariSilicon. Dacă MariSilicon X, care a fost lansat anul trecut, este un ISP pentru fotografii și videoclipuri în condiții de lumină scăzută, MariSilicon Y este proiectat să ofere sunet fără pierderi prin Bluetooth.

„La Oppo am dezvoltat chipsetul intern pentru că am vrut să folosim tehnologii cheie pentru a rezolva problemele cheie pentru a maximiza experiența utilizatorului”, a declarat managerul senior de produs Oppo, Neal Chen, într-un briefing media virtual.

Cip Oppo MariSilicon Y: Caracteristici

MariSilicon Y este unul dintre primele SoC-uri utilizate tehnologia avansată de procesare N6RF, oferind utilizatorilor un nou pachet Pro Bluetooth care mărește lățimea de bandă Bluetooth cu o impresionantă 50% în comparație cu alte produse avansate Bluetooth SoC de pe piață.

Soluția este echipată cu o tehnologie specială de codec URLC și un NPU dedicat cu până la 590 GOPS de putere de calcul pe dispozitiv. Prin Bluetooth, MariSilicon Y poate transmite un sunet ultra-clar, fără pierderi, la o calitate de 24 de biți/192 kHz, oferind utilizatorilor aceeași calitate audio ca o conexiune prin cablu, cu beneficiile suplimentare ale unei conexiuni fără fir. Acest lucru permite utilizatorilor să se bucure de cea mai înaltă calitate audio digitală cu căști și căști Bluetooth fără fir.

Cipul MariSilicon Y adoptă, de asemenea, procesul N6RF, care este cu două generații înaintea procesului de 16 nm utilizat de majoritatea cipurilor RF, crescând eficiența energetică a tranzistoarelor RF cu 66% și reducându-le dimensiunea cu 33%. NPU-ul dedicat de la capătul cipului oferă 590 de miliarde de calcule pe secundă, oferind utilizatorilor prima tehnologie de separare a sunetului pe partea de capăt a căștilor, similară audio spațială.

În plus, MariSilicon Y acceptă tehnologia adaptivă dinamică a ratei de codare, care poate ajusta automat și flexibil rata de codec într-un interval de 80 Kbps-10 Mbps, oferind un sunet stabil și fără interferențe în medii aglomerate sau săli de studiu liniștite. Acest lucru asigură utilizatorilor să experimenteze întotdeauna un sunet de înaltă calitate.

CITEȘTE ȘI:

0 0 votes
Evaluarea articolului
Subscribe
Notify of

0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x