Era Windows 7 a luat sfârșit!

Sfârșitul erei Windows 7 este foarte aproape! Sistemul de operare mult îndrăgit de cei aproximativ 400 de milioane de utilizatori este lăsat baltă de marți, 14 ianuarie. De la această dată, Microsoft va înceta să ofere sistemului de operare asistență tehnică și actualizări software, ceea ce va fi o țintă principală pentru hackerii dornici să exploateze computerele îmbătrânite. 

Importanța actualizării de la Windows 7 nu poate fi subestimată. Microsoft însuși le-a spus armatei sale loiale de fani că orice computer care continuă să utilizeze sistemul de operare lansat în 2009 va funcționa în continuare, dar va fi „mai vulnerabil la riscurile de securitate”.

Cu siguranță acest lucru are sens, mai ales că sistemul de operare Windows XP a devenit o țintă pentru hackeri după ce a ajuns la sfârșitul vieții în aprilie 2014.

Microsoft dorește să se concentreze doar pe poziția Windows 10 în noul deceniu și va dezvolta noi funcții, precum și să îi acorde toată atenția necesară în ceea ce privește actualizările de securitate, patch-urile, creșterea performanței și multe altele.

Vestea bună pentru utilizatorii Windows 7 este că puteți actualiza computerul la Windows 10 gratuit, însă acesta trebuie instalat de la zero, în cazul în care PC-ul respectiv este capabil să susțină noul sistem de operare.

“Vă recomandăm să nu instalați Windows 10 pe un dispozitiv mai vechi, deoarece unele dispozitive Windows 7 nu sunt compatibile cu Windows 10 sau ar putea avea o disponibilitate redusă a funcțiilor”, spune Microsoft.

Microsoft trebuia să elimine această ofertă cu mult timp în urmă, dar este încă live. Cu toate acestea, nu există nicio idee cât timp va funcționa această metodă, așa că dacă doriți să actualizați gratuit un dispozitiv de la Windows 7 la Windows 10, ar trebui să faceți acest lucru cât mai curând posibil.

Citește și despre: Televizorul OLED rulant al LG va fi livrat în 2020 și costă o groază de bani

0 0 votes
Evaluarea articolului
Subscribe
Notify of

0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x