Consola PlayStation 5 va fi greu de găsit în magazine chiar și în 2022, avertizează Sony

Sony a vândut deja 7,8 milioane de console PlayStation 5 și își propune să vândă încă 14,8 milioane în următoarele 12 luni. Cu toate acestea, Bloomberg raportează că gigantul tehnologic i-a avertizat pe analiști că consola va rămâne insuficientă până în 2022.

Există o cerere puternică pentru consola PlayStation 5, cu toate acestea, lipsa globală de semiconductori a făcut dificilă creșterea producției, astfel încât pentru moment PS5 va fi greu de găsit în magazine. Anterior, Sony a prezis că aprovizionarea va crește în a doua jumătate a acestui an, dar nu mai crede acest lucru. Nu a stabilit o nouă estimare pentru momentul în care oferta se va îmbunătăți.

„Nu cred că cererea se potolește anul acesta și chiar dacă asigurăm mult mai multe dispozitive și producem multe alte unități de pe PlayStation 5 anul viitor, oferta noastră nu ar fi în măsură să ajungă la curent cu cererea”, ar fi spus directorul financiar Hiroki Totoki la un briefing cu ușile închise.

Cu toate acestea, este o veste bună. Sony consideră că cererea pentru consola sa PlayStation 5 nu este determinată doar de pandemie, care i-a obligat pe consumatori să caute divertisment acasă. De asemenea, chiar și cu o aprovizionare limitată, PS5 a reușit să vândă peste PS4 de mare succes în perioada inițială de disponibilitate.

Rivalii Nintendo și Microsoft suferă, de asemenea, probleme de aprovizionare cu propriile console (Microsoft estimează că acestea se vor ușura până în iulie). PlayStation și Xbox utilizează APU-uri proiectate AMD fabricate la turnătorii TSMC de 7 nm, în timp ce Switch-ul Nintendo are un chipset proiectat de Nvidia care este fabricat și de TSMC (deși la un nod mai vechi de 16 nm).

CITEȘTE ȘI:

0 0 votes
Evaluarea articolului
Subscribe
Notify of

0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x