Cel mai bun aspirator robot de buget din 2022

Cu toții ne-ar putea folosi puțin ajutor pentru a ne menține casele curate, iar acum trăim într-o epocă în care roboții sunt de fapt capabili să dea o mână de ajutor. Aspiratoarele robot sunt unele dintre cele mai omniprezente gadgeturi inteligente disponibile în prezent, cu formele lor circulare și tendința de a se lovi de pereți. Deși oferă un confort incontestabil, pot fi și scumpe. Nu este neobișnuit să scadă aproape de 5.000 de lei pe un aspirator robot de ultimă generație.

Dar, într-o schimbare față de acum câțiva ani, astăzi există o mulțime de opțiuni de aspirator robot la buget din care să alegeți. La Galaxy Tech, considerăm că orice sub 1000 de lei este ieftin în acest spațiu și s-ar putea să fii surprins să vezi câți sunt la acel preț. Și dacă sunteți nou în lumea aspiratoarelor robot, s-ar putea să descoperiți că unul dintre aceste gadget-uri de buget face tot ce vă așteptați și mai mult, fără a sacrifica performanța de curățare.

Merită un aspirator robot?

Prietenii și familia mă întreabă adesea dacă noile gadgeturi „merită”, iar când vine vorba de aspiratoare robot, răspunsul este da. Cel mai important lucru pe care îl au pentru ei este autonomia: doar porniți-l, plecați. Dacă ești o persoană care dorește să petreacă cât mai puțin timp curățând casa ta – sau doar cineva care detestă aspiratorul – un aspirator robot semi-autonom este o investiție grozavă.

Există o mulțime de alte lucruri bune despre ele, dar înainte de a ne aprofunda, să luăm în considerare cele mai mari compromisuri: mai puțină putere, mai puțină capacitate și mai puțină flexibilitate. Primii doi merg mână în mână. Un aspirator robot este mult mai mic decât un aspirator vertical, ceea ce duce la o aspirație mai puțin puternică. De asemenea, reține mai puțină murdărie, deoarece recipientul lui încorporat este o fracțiune din dimensiunea unui recipient sau a unui sac de vid standard. Și în timp ce robo-aspiratoarele nu folosesc cabluri, asta înseamnă că sunt sclavii bateriilor lor și vor necesita reîncărcare regulată.

Când vine vorba de flexibilitate, aspiratoarele robot fac lucrurile diferit față de cele standard. Unele le puteți controla cu smartphone-ul, puteți stabili programe de curățare și multe altele, dar robo-aspiratoarele sunt însărcinate în principal cu curățarea podelelor. Pe de altă parte, omologii lor verticali pot veni cu diverse atașamente care vă permit să curățați canapele, scări, corpuri de iluminat și alte locuri greu accesibile.

Ce să cauți într-un aspirator robot de buget

Când căutați cel mai bun aspirator robot de buget, unul dintre primele lucruri pe care ar trebui să le luați în considerare este conectivitatea WiFi. Deși s-ar putea să credeți că acest lucru este un dat pe toate dispozitivele inteligente de acasă, nu este. Unele dintre cele mai accesibile moduri nu au opțiunea de a vă conecta la rețeaua WiFi de acasă. Dacă alegeți un robot aspirator ca acesta, nu îl veți putea controla cu o aplicație pentru smartphone sau cu comenzi vocale. O altă caracteristică care este de obicei rezervată roboților conectați la WiFi este programarea, deoarece majoritatea dintre aceștia folosesc o aplicație mobilă pentru a seta programe de curățare.

Dar aspiratoarele incapabile de WiFi vin de obicei cu telecomenzi care au toate funcțiile de bază pe care le fac aplicațiile mobile însoțitoare, inclusiv pornirea, oprirea și revenirea la andocare. Și dacă sunteți îngrijorat de posibilitatea de hacking, un aspirator robot fără acces la rețeaua ta WiFi este cea mai bună opțiune.

Ar trebui să vă gândiți și la podelele din casa dvs. Aveți mai ales covor, gresie, laminat, lemn de esență tare? Covoarele necesită aspiratoare cu mai multă putere de aspirare, care pot colecta resturile care sunt împinse în jos în colțuri. Din păcate, nu există o măsură universală prin care să fie măsurată aspirația. Unele companii oferă niveluri de Pascal (Pa) și, în general, cu cât Pa este mai mare, cu atât mai puternic. Dar alte companii nu se bazează pe nivelurile de Pa și spun pur și simplu că roboții lor au o putere de aspirare de X ori mai mare decât alte aspiratoare robot.

Deci, cum vă puteți asigura că obțineți un aspirator robot care vă va curăța în mod adecvat tipul de podea? Citiți descrierea produsului. Căutați detalii despre capacitatea sa de a curăța podelele goale și covoarele și vedeți dacă are un mod „max” pe care îl puteți utiliza pentru a crește aspirația. Dacă vi se oferă o măsurătoare Pa, căutați în jur de 2000 Pa dacă aveți în mare parte podele cu mochetă.

Mărimea este, de asemenea, importantă din două motive: spațiu liber și depozitarea murdăriei. Verificați specificațiile pentru înălțimea robotului pentru a vedea dacă poate ajunge sub mobilierul pe care îl aveți în casă. Majoritatea robo-aspiratoarelor nu vor putea curăța sub o canapea (cu excepția cazului în care este o canapea foarte înaltă, foarte ciudată), dar unele pot ajunge sub mesele de la intrare, noptiere și altele asemenea. În ceea ce privește depozitarea murdăriei, aveți grijă la capacitatea în mililitri a coșului de gunoi al robotului – cu cât capacitatea este mai mare, cu atât mai multă murdărie poate colecta aspiratorul înainte de a fi nevoit să-l goliți.

Detectarea obiectelor și senzorii stânci sunt alte caracteristici cheie la care trebuie să fiți atenți. Primul ajută pe un aspirator robot să navigheze în jurul mobilierului în timp ce curăță, mai degrabă decât să-și împingă fără minte în el. Între timp, senzorii de stânci împiedică aspiratoarele roboți să se prăbușească pe scări, făcându-le cel mai bun aspirator pentru casele cu mai multe niveluri.

Cel mai bun aspirator robot de buget: Xiaomi Mi Robot Vacuum-Mop 2 Lite

Mi Robot Vacuum Mop 2 Lite este un aspirator robot realizat de Xiaomi, care pe lângă faptul că are un preț destul de accesibil în clasa sa, este echipat și cu diverse funcții care sunt destul de complete pentru a-l ușura și pentru a ajuta la curățarea casei.

Dar înainte de a discuta în continuare, să ne uităm la conținutul pachetului de vânzare de pe ambalajul Mi Robot Vacuum-Mop 2 Lite:

Odată deschisă cutia, arată ca o cutie separată destul de mare. În el există un ghid de utilizare, perie laterală (de înlocuire), instrument de curățare și perie laterală (de înlocuire). Apoi, vom găsi imediat unitatea Mi Robot Vacuum-Mop 2 Lite care este deja instalată cu accesorii precum o perie laterală, un capac pentru perie și, de asemenea, un colector de praf cu dimensiuni suficiente în ea. În plus, în pachetul de achiziție, veți primi un rezervor de apă, un mop (de schimb), o stație de încărcare și un cablu de alimentare.

Design elegant și elegant

Mi Robot Vacuum-Mop 2 Lite vine cu un design destul de stilat si este invelit in alb astfel incat este potrivit pentru a fi combinat cu diverse decoratiuni pentru casa. Forma este, de asemenea, destul de compactă cu o dimensiune de 353 mm x 353 mm și o grosime de 81 mm, acest dispozitiv fiind capabil să curețe murdăria și praful de sub canapele sau rafturile de birou greu accesibile.

În față, acest aspirator robot are un senzor pentru a detecta eficient murdăria de pe podea. Întorcându-se în jos, există un suport de roată care funcționează pentru a urca până la o înălțime de până la 20 mm atunci când găsește cota podelei. În timp ce în partea de sus există două butoane fizice pornit/oprit și acasă cu un compartiment colector de praf care poate fi găsit la deschiderea capacului. În opinia noastră, Mi Robot Vacuum-Mop 2 Lite are o dimensiune de depozitare a prafului destul de largă, cu o capacitate de 450 ml care poate găzdui mai multă murdărie și praf.

3 moduri de curățare

Inteligență și multifuncțională! da, acest dispozitiv nu numai că poate curăța și aspira murdăria și praful, dar poate și să curețe podeaua în mod optim. Mi Robot Vacuum Mop 2 Lite este echipat cu un rezervor de apă cu o capacitate de 270 ml care poate fi controlat electronic cu 3 moduri de nivel al apei care pot ajuta la curățarea casei.

Deci, după ce acest aspirator robot și-a terminat de a aspira, utilizatorii pot selecta și opțiunea „Mop” pentru a șterge. Aspiratorul robot va pompa și elimina apa necesară după cum este necesar și va șterge suprafața podelei, făcând astfel podeaua mai puțin noroioasă. Există, de asemenea, o opțiune „Vacuum & Mop” în care dispozitivul va funcționa în același timp pentru a curăța praful și apoi a șterge podeaua. Mi Robot Vacuum Mop 2 Lite va lucra în mod repetat pe zona molata după cum este necesar, până când este curată și podeaua se usucă. Da, utilizatorii pot adăuga, de asemenea, lichid sau soluție de curățare a podelei în rezervorul de apă pentru a adăuga parfum atunci când podeaua este curățată.

Ușor de controlat prin aplicație

Dintre toate aceste facilități, utilizatorii pot controla prin intermediul aplicației „Mi Home” care poate fi descărcată gratuit pentru dispozitivele Android și iOS.

În aplicație există mai multe moduri pe care utilizatorii le pot alege pentru a da comenzi dispozitivului, variind de la măturare, ștergere și chiar o combinație a celor două se poate face cu o singură atingere. Nu numai că, atunci când dispozitivul curăță praful sau mopul, utilizatorii pot, de asemenea, să ajusteze manual viteza ventilatorului și nivelul dorit al apei. Sofisticat, acest aspirator robot se poate întoarce automat la stație de andocare pentru a reîncărca apoi dispozitivul selectând opțiunea „Andocare și încărcare”.

În interfața aplicației, există mai multe informații despre indicator, cum ar fi o hartă și o zonă de vid, procentul bateriei și durata de lucru. Dar pentru utilizatorii de smartphone-uri cu sistemul de operare iOS, aceștia pot accesa dispozitivul cu comenzi vocale care pot fi comandate prin Alexa sau Google Assistant.

Aspirație puternică 2200 Pa

Din rezultatele testelor pe care le-am facut, acest Mi Robot Vacuum Mop 2 Lite are o putere de aspirare suficient de puternica si rezistenta la curatarea camerei. Puterea de aspirare ajunge la 2200 Pa, ceea ce este destul de rapid în clasa sa. Există, de asemenea, patru moduri de reglare a puterii de aspirație, și anume Silențios, Standard, Mediu la Turbo.

Mai întâi am testat acest dispozitiv cu modul „Silențios” pentru a aspira praful din boabele de orez. Rezultatele au arătat că praful a putut fi ridicat curat, în timp ce boabele de orez încă nu au fost ridicate dintr-o pufătură. Cu toate acestea, atunci când utilizați modul „Turbo”, boabele de orez pot merge direct la aspirație și pot intra în colectorul de praf.

Durată lungă de viață a bateriei

Pentru durabilitate, acest apirator robot de buget este echipat cu o baterie cu o capacitate de 2600 mAh. În opinia noastră, dispozitivul are o baterie destul de durabilă, ca ilustrație o folosim pentru a aspira camera de zi cu o suprafață de 6×5 metri. Drept urmare, acest dispozitiv consumă doar 20% din capacitatea bateriei de 100%. Cu o notă, acest aspirator robot își face treaba timp de 15 minute cu o suprafață curățată estimată de 6,3 m² cu opțiunea modului de viteză „Mediu”. Între timp, încărcarea dispozitivului de la 0 la 100% durează aproximativ 3,5 ore.

Concluzie

La prețul de 850 lei, în opinia noastră, Mi Robot Vacuum Mop 2 Lite este un aspirator robot destul de eficient în a ajuta la lucrările de curățare a casei. Pe lângă faptul că este echipat cu diverse funcții destul de complete pentru a le ușura utilizatorilor, acest aspirator robot de buget are și o putere de aspirare puternică, astfel încât murdăria și praful să fie aspirate perfect. Mai mult decât atât, durabilitatea în sine este destul de mare, astfel încât utilizatorii nu trebuie să-și facă griji că dispozitivul rămâne fără curent înainte de curățarea podelei.

CITEȘTE ȘI:

0 0 votes
Evaluarea articolului
Subscribe
Notify of

0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x