Bzigo, primul dispozitiv care detectează și localizează în mod activ țânțarii

Nimic nu poate fi mai frustrant decât atunci când te odihnești în camera ta întunecată și ești brusc trezit de bâzâitul unui țânțar, care zburdă prin negură în căutarea sângele tău gustos. Un astfel de moment se poate transforma rapid într-un coșmar, în căutarea nenorocitului blestemat care-ți tulbură liniștea. Însă, în ajutorul tău vine acum Bzigo, un dispozitiv revoluționar care are un sistem laser ce detectează și urmărește țânțarii din camera ta, astfel încât să îi poți distruge.

Acest dispozitiv de detectare și urmărire a țânțarilor a fost prezentat la CES 2020 de o firmă israeliană, care poartă același nume ca și dispozitivul. Sistemul de detectare cu laser folosește o combinație de camere infraroșii (IR), designator laser și algoritmi de viziune inteligentă a computerului pentru a indica locația țânțarului care bâzâie în jurul camerei tale.

La detectare, sistemul antrenează un pointer laser pe țânțarul aflat pe perete sau pe tavan și trimite o notificare prin Wi-Fi la telefonul utilizatorului prin intermediul aplicației Bzigo. Sistemul vizual de urmărire al dispozitivului poate localiza în mod fiabil țânțarii la distanțe de până la 8 metri.

”Bzigo nu necesită o conexiune WiFi activă. Cu toate acestea, conectarea dispozitivului la WiFi-ul casei tale vă va permite să accesați dispozitivul prin intermediul aplicației Bzigo, oferind o configurație ușoară și notificări mobile la detectarea țânțarilor”, spune producătorul pe site.

Această soluție dedicată doar pentru interior vă permite să identificați locația „zumzetului” și să eliminați cu ușurință dăunătorul, folosind resursele proprii de lovire. Bzigo spune că acest lucru pune capăt inconvenientului vânării de țânțari în toiul nopții.

Bzigo este programat pentru livrare către clienți la începutul anului 2021 pentru aproximativ 170 USD.

Citește și despre: Samsung și BMW vor lansa primul SUV electric capabil 5G până în 2021

0 0 votes
Evaluarea articolului
Subscribe
Notify of

0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x