Samsung și BMW vor lansa primul SUV electric capabil 5G până în 2021

BMW intenționează să devină primul producător auto de lux care oferă conectivitate 5G într-un model produs în serie. Pentru a realiza acest lucru, producătorul de automobile s-a îndreptat către o firmă de top din industrie. Conform Gizmochina, BMW a anunțat la CES 2020 că va colabora cu Samsung pentru a aduce conectivitatea 5G la viitorul BMW iNext, un SUV electric integral.

Prevăzut în 2018 ca Vision iNEXT, acest SUV electric integral este așteptat să ajungă pe șosele până în 2021. Conectivitatea acestuia va permite transfer de date între 10 și 100 de ori mai mari decât este posibil în condițiile de 4G-LTE astăzi. Tehnologia 5G este considerată esențială pentru realizarea capacităților de conducere automată de nivel 3 ale iNext, precum și a posibilităților de infotainment de generație viitoare, precum jocurile video streaming.

Automobilele BMW compatibile cu 5G vor funcționa printr-o cartelă SIM încorporată, eliminând nevoia sau dificultatea de a achiziționa un telefon sau o tabletă 5G. Conform anunțului oficial, Samsung și BMW vor dezvolta împreună componente 5G pentru automobile care vor fi integrate în sistemele electrice ale mașinii. Se presupune că procesul va fi scump, dar compania încearcă să recupereze cheltuielile oferind clienților săi servicii digitale plătite.

Având în vedere că 5G permite difuzarea fără întârziere, viabilitatea serviciilor multimedia și de divertisment va deschide noi uși pentru industria auto. Oamenii se pot aștepta în curând să vadă jocuri în mașini, experiențe de realitate virtuală, muzică și streaming de filme în 4K și multe altele. Toate acestea sunt, de asemenea, probabil bazate pe un plan de abonament.

Ce părere aveți despre colaborarea BMW-Samsung în realizarea viitorului SUV electric 5G de lux?

Citește și despre: Samsung Galaxy Book Flex Alpha își propune să fie un laptop QLED 2-în-1 mai ieftin

0 0 votes
Evaluarea articolului
Subscribe
Notify of

0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x