Brățara cu ultrasunete care blochează microfoanele din jurul tău

O echipă de profesori de informatică de la Universitatea din Chicago au inventat brățara specială care blochează orice microfoane din apropiere, inclusiv cele din boxele și asistenții inteligenți, relatează The New York Times.

„ Brățara tăcerii” este prevăzută cu 24 de boxe capabile să emită semnale ultrasonice imperceptibile. Orice microfoane din apropiere detectează aceste frecvențe înalte ca fiind un zgomot asemănător staticii care anulează orice discurs pe care purtătorul ar dori să îl păstreze privat.

„Este atât de ușor de înregistrat în aceste zile”, a declarat pentru Times Times Lopes, profesor asistent la Universitatea din Chicago, care a lucrat la proiect. „Este o apărare utilă. Când aveți ceva privat de spus, îl puteți activa în timp real. Când vor reda înregistrarea, sunetul va fi dispărut.”

Dacă ați vedea acest lucru disponibil pe scară largă sau nu, este o altă problemă. Există o serie de preocupări etice. Dacă utilizați brățara în public, s-ar putea produce ravagii în apelurile telefonice și pe alte dispozitive dependente de microfon. Și, în timp ce acest lucru ar putea ajuta la păstrarea secretă a întâlnirilor de afaceri, ar putea ajuta politicienii să evite responsabilitatea. Oricât de utilă ar putea fi brățara, aceasta poate cauza probleme legale dacă nu este utilizată în mod responsabil.

Deocamdată, brățara cyberpunk rămâne să fie un prototip. Dar, potrivit cercetătorilor, acestea ar putea fi fabricate cu doar 20 de dolari.

Citește și despre: Modul ambient al Asistentului Google ajunge și la telefoanele OnePlus

0 0 votes
Evaluarea articolului
Subscribe
Notify of

0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x