Apple confirmă că livrările iPhone 12 vor fi ușor amânate

Conform unui zvon recent, Apple va schimba data lansării modelelor de la data obișnuită a lansării din septembrie. Acum, compania a confirmat oficial că va întârzia livrările seriei iPhone 12 cu câteva săptămâni.

Anunțul a fost făcut în timpul apelurilor de câștiguri ale Apple pentru cel de-al doilea trimestru al anului 2020. Reprezintă al treilea trimestru fiscal al companiei din 2020. Potrivit lui Luca Mastri, directorul financiar al Apple, în ciuda vânzărilor de iPhone-uri ale anului trecut începând din septembrie, anul acesta va fii ușor diferit. În loc de vânzări imediate, fanii se așteaptă ca noua serie iPhone 12 să fie disponibilă câteva săptămâni mai târziu. 

Deși compania nu a specificat motivele acestei întârzieri, aceasta poate fi direct conectată la COVID-19. Până la urmă, pandemia a încetinit producția în mai multe fabrici din Asia. Lista companiilor care au perturbări în procesele de fabricație include unii furnizori Apple pentru componente iPhone.

În mod evident, acest lucru ar trebui să aibă un impact asupra rezultatelor trimestrului următor, al treilea trimestru calendaristic, deoarece noile modele vor lipsi complet, nefiind lansate până la sfârșitul lunii septembrie.

Au existat câteva zvonuri anterioare potrivit cărora seria iPhone 12 ar putea fi dezvăluită în septembrie, ca de obicei, dar livrările nu vor începe până în octombrie. Ieri, în apelul său de câștiguri, Qualcomm a făcut aluzie și la ceva similar atunci când a făcut referire la o „ușoară întârziere” a unei „lansări telefonice” în care este implicat (prin furnizarea de modemuri către Apple).

Nu este prima dată când Apple a întârziat să trimită un iPhone. IPhone X a fost anunțat alături de iPhone 8 în septembrie 2017, dar nu au ajuns în magazine până în noiembrie din cauza unor probleme de producție. IPhone XR de la Apple a fost anunțat în septembrie 2018 și a ajuns în magazine în octombrie, după ce rapoartele sugerau că Apple are probleme cu producția de afișaj LCD.

Anul acesta va fi destul de important pentru fanii Apple, întrucât noul iPhone urmează să dea un pas pe rețelele de a cincea generație. Mai mult, vor juca în cele din urmă în departamentul de ecran de 120Hz.

Citește și: Quick Charge 5 de la Qualcomm vă poate încărca telefonul în 15 minute

0 0 votes
Evaluarea articolului
Subscribe
Notify of

0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x