Aion LX Plus, mașina electrică cu autonomie de peste 1000 km

Producătorul chinez de mașini, GAC a furat atenția lumii în weekendul trecut, după ce a lansat Aion LX Plus, o mașină electrică care poate parcurge o distanță de peste 1000 km cu o singură încărcare a bateriei.

Noul vehicul electric a fost lansat vineri, 19 noiembrie, la expoziția Guangzhou International Auto Show, din China. Este o versiune îmbunătățită a GAC ​​Aion LX care a fost dezvăluită în 2019, alăturându-se SUV-ului mai mic Aion V Plus și sedanului Aion S Plus în gama complet electrică a producătorului auto.

În timpul expoziției auto, potrivit rapoartelor presei, Xiao Yong, director general adjunct al GAC Aion New Energy Automobile, a declarat într-un interviu: „Aion LX Plus este un etalon pentru Bentley”, conform Sohu.com.

Utilizarea grafenului spongios pentru a crea un electrod negativ pentru bateriile de tracțiune a permis companiei chineze să reducă volumul bateriei de tracțiune cu 20% și să-i reducă greutatea cu 14%. Densitatea de stocare a energiei a crescut astfel la un impresionant 205 kWh/kg. Rezerva de putere pentru modificarea unui crossover cu o baterie de 144 kWh este capabilă să atingă 1008 km conform ciclului chinezesc CLTC. Rețineți că CLTC este un standard diferit de WLTP din Europa sau EPA din SUA.

Aion LX Plus

Potrivit Carscoops, modelul este echipat cu motoare electrice duble care produc o putere combinată de 725 CP (540 kW / 734 CP) transmisă la toate cele patru roți printr-o cutie de viteze cu două trepte. Drept urmare, Aion LX Plus accelerează de la 0 la 100 km/h în 2,9 secunde impresionante.

Mașina electrică va putea reîncărca de la stațiile de noua generație de 480 kW. Versiunile mono-drive sunt disponibile și cu un singur motor electric de 180 kW (245 CP) sau 240 kW (326 CP).

Aion LX Plus dispune de trei LiDAR-uri zoomabile de la RoboSense, situate pe acoperiș și pe lateralul mașinii, ceea ce va permite modelului să realizeze conducerea asistată de navigație pe autostradă și în oraș.

Modelul măsoară 4835/1935/1685mm în lungime, lățime și înălțime, cu un ampatament de 2920mm. Este puțin mai lung decât precedentul Aion LX (4786 mm), dar ampatamentul este același.

Potrivit rapoartelor, GAC Aion LX Plus va fi lansat oficial în ianuarie 2022, iar informațiile specifice despre preț nu au fost dezvăluite.

CITEȘTE ȘI:

0 0 votes
Evaluarea articolului
Subscribe
Notify of

0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x