Waze nu îți mai arată poliția pe hartă

Waze vine și ea în sprijinul autorităților în lupta împotriva pandemiei cu noul coronavirus, oprind o funcție importantă. Harta aplicației nu mai arată poliția și Waze nici nu-ți mai permite să raportezi prezența echipajelor de poliție în trafic.

Această funcție din aplicație foarte apreciată de șoferi este oprită temporar pe timpul măsurilor COVID-19 și izolarea la domiciliu.

„Avem suficiente situații în care cei din carantină/auto-izolare nu o respectă, nu cred că e cazul să le fie făcută viața mai ușoară”, spune creatorul unui sondaj pe grupul comunității de pe Facebook, citat de G4Media.

UPDATE

Conform Promotor, Waze permite în continuarea raportarea poliției în trafic pe harta. „Șoferii s-au speriat după o serie de afirmații apărute zilele acestea pe forumuri și în grupuri de Facebook. Mai mulți utilizatori ai rețelei anunțau că nu mai pot raporta prezența poliției în trafic. Informația se dovedește a fi falsă.”

Opțiunea de a marca mașinile de poliție pe harta Waze a fost reactivată după câteva zile de la oprire. Deci acum puteți ști pe unde să vă feriți de acestea, toate filtrele pentru verificarea circulației apărând acum pe hărțile platformei.

„Waze n-a comentat situatia, dar nu e exclus ca Politia, sau Guvernul, sa fi cerut aplicarea acestei restrictii pentru a reusi sa-i prinda pe cei care incalca ordonantele militare, in Belgia politia cerandu-i platformei sa aplice aceasta masura, desigur cu un caracter temporar”, scrie iDevice.

0 0 votes
Evaluarea articolului
Subscribe
Notify of

0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x