VinFast dezvăluie SUV-urile electrice VF32 și VF33

Primul producător auto din Vietnam, VinFast, lansează trei crossover-uri electrice: VF31, VF32, VF33. Toate cele trei oferă o gamă de funcții de asistență la direcție și auto-conducere și sunt echipate cu caracteristici de siguranță și inteligență.

VinFast a început să facă furori la Salonul Auto de la Paris 2018 cu sedanul Lux A2.0 și SUV-ul SA2.0. După trei ani, marca trece de la producerea vehiculelor cu ardere internă la modelele complet electrice.

În timp ce primele sale mașini se bazau pe sedanul BMW Seria 5 F10 și pe SUV-ul crossover F15 X5, ofertele electrice ale VinFast sunt noi. VF31 este un mic crossover complet electric, cu un singur motor electric, o baterie de 42 kW și o autonomie de până la 300 de kilometri. Acesta va fi vândut inițial în Vietnam începând din mai 2021, primele livrări ajungând la mijlocul lunii noiembrie.

VinFast VF32
VinFast VF32

VinFast VF32, un SUV din segmentul D, dispune de două motoare cu magnet permanent, cu 300 kW și un cuplu maxim de 640 N · m (versiunea premium). Versiunea standard utilizează un motor electric de 150 kW cu 320 N · m. VF32 are o baterie de 90kWh și tracțiune integrală cu 4 roți.

Citește și: NVIDIA GeForce RTX 3060: lansare, specificații și preț

Între timp, VF33 este un crossover mai mare cu două motoare electrice. De asemenea, va veni cu un acumulator mai mare de 106 kWh pentru a livra până la 550 de kilometri de autonomie într-o singură încărcare completă. VinFast VF33 are un ecran infotainment standard de 15,4 inci, un acoperiș panoramic din sticlă de 2,63 metri pătrați și faruri LED Matrix.

VinFast VF33 - 2
VinFast VF33

VinFast susține că registrele de comenzi atât pentru VF32, cât și pentru VF33 vor fi deschise în noiembrie 2021, iar ambele SUV-uri electrice vor fi disponibile pentru vânzare în SUA, Canada și Europa. Se anticipează că primele livrări vor sosi până în iunie 2022. În plus, VF32 și VF33 vor avea capabilități de pilot automat de nivel 3 folosind 14 camere, nouăsprezece senzori de 360 ​​de grade și o serie de senzori LiDAR pentru conducere autonomă.

„Acestea sunt printre puținele vehicule din lume, care ating capacitatea de pilot automat de nivel 3, afirmând capacitatea de cercetare și dezvoltare a VinFast și capacitatea de a implementa produse pioniere de înaltă clasă”, a susținut compania într-un comunicat.

Toate vehiculele electrice VinFast îndeplinesc cele mai înalte standarde de siguranță de la Euro NCAP și NHTSA. Principala fabrică de asamblare a mărcii se află în Hai Phong, Vietnam și a achiziționat recent fostele terenuri de probă ale filialei General Motor Holden din Australia. Compania are, de asemenea, departamente de cercetare și dezvoltare în Germania și Statele Unite.

Sursa 1, sursa 2

Citește și: Nio ET7 este noul sedan electric, cu o autonomie de peste 1.000 km

0 0 votes
Evaluarea articolului
Subscribe
Notify of

0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x