Test Coronavirus: Laboratoarele Abbott au creat testul care poate detecta COVID-19 în 5 minute

Abbott lansează un test rapid de coronavirus (COVID-19) capabil să furnizeze rezultate pozitive în mai puțin de cinci minute, de la o casetă de masă de dimensiunea unui prăjitor de pâine.

Laboratoarele Abbott dezvăluie un test de coronavirus care poate spune dacă cineva este infectat în cel mult cinci minute și este atât de mic și portabil, încât poate fi folosit în aproape orice cadru de sănătate.

Producătorul de dispozitive medicale intenționează să furnizeze 50.000 de teste pe zi începând cu 1 aprilie, a declarat John Frels, vicepreședinte de cercetare și dezvoltare al Abbott Diagnostics. Testul molecular caută fragmente din genomul coronavirusului, care poate fi detectat rapid atunci când este prezent la niveluri ridicate. O cercetare minuțioasă pentru a exclude definitiv o infecție poate dura până la 13 minute, a spus el.

„Abbott a primit autorizația de utilizare de urgență (EUA) de la Food and Drug Administration (FDA) din SUA pentru cel mai rapid test de punct de îngrijire molecular disponibil pentru detectarea noului coronavirus (COVID-19), oferind rezultate pozitive în cel puțin cinci minute și rezultate negative în 13 minute”, a declarat compania vineri.

Tehnologia se bazează pe platforma Abbott’s ID Now, cel mai obișnuit test de punct de îngrijire disponibil în prezent în SUA, cu peste 18.000 de unități răspândite în toată țara. Este utilizat pe scară largă pentru a detecta gripa, streptococul și virusul sincițial respirator.

Testul începe cu luarea unui tampon din nas sau din partea din spate a gâtului, apoi se amestecă cu o soluție chimică care rupe virusul și eliberează ARN-ul său. Amestecul este introdus într-un sistem ID Now, care are tehnologia pentru a identifica și amplifica secvențele selectate ale genomului coronavirus și ignora contaminarea de la alți viruși.

Sistemul ID Now este o cutie mică care cântărește puțin sub 7 kilograme, ceea ce nu numai că o face convenabil portabilă, dar este și potrivită pentru utilizare oriunde și oricând. Cu toate acestea, Abbott lucrează cu guvernul pentru a se asigura că primele aparate merg acolo unde sunt cele mai necesare, cum ar fi camere de urgență spitalicești, clinici de asistență urgentă și cabinete de medici.

Citește și despre: Intel a creat un cip experimental care poate mirosi

0 0 votes
Evaluarea articolului
Subscribe
Notify of

0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x