Știri tech pe scurt din 26 Octombrie 2023

Câteva știri tech pe scurt interesante de citit joi 26 octombrie 2023, pentru a fi la curent cu noutățile din tehnologie, știri it și gadgeturi.

 • Pe data de 26 octombrie, românii sărbătoresc Sfântul Mare Mucenic Dimitrie Izvorâtorul de Mir, cunoscut și sub numele de Sâmedru în tradiția populară. Ziua următoare, pe 27 octombrie, este marcată sărbătoarea Sfântului Cuvios Dimitrie cel Nou – Basarabov, ocrotitorul orașului București. În aceste două zile, peste 300 de mii de români își serbează onomastica. (Stirile TVR)
 • Meta Platforms a fost acționată în instanță în Statele Unite pentru caracteristicile care creează dependență la copii și adolescenți. Un număr de 33 de procurori generali din state diferite au inițiat o acțiune federală împotriva Meta în Districtul de Nord al Californiei, în timp ce alți nouă procurori generali au înregistrat plângeri în propriile lor state, conform unui comunicat de presă emis de procurorul general din New York, Letitia James. (Profit)
 • Potrivit unui raport al Băncii Mondiale referitor la schimbările climatice și dezvoltarea viitoare a României, dezvăluit în cadrul unei conferințe despre climă, se estimează că până în 2050 va fi nevoie de investiții semnificative, reprezentând aproximativ 3% din PIB-ul țării, în sectorul energetic verde al României, cu scopul de a reduce emisiile de dioxid de carbon. (PCNews)
 • DJI a dezvăluit recent o actualizare remarcabilă a camerei compacte Osmo Pocket. Noul Osmo Pocket 3 aduce cu sine o serie de modificări semnificative, printre care se numără un senzor mai mare de 1 inch, ce asigură o calitate superioară a imaginilor și a videoclipurilor, precum și un ecran tactil extins de 2 inch, ce poate fi rotit inteligent în lateral pentru a permite încadrarea orizontală sau păstrat în poziție verticală pentru realizarea de videoclipuri în stilul caracteristic TikTok. (Digital Trends)
 • Conform unei analize realizate de Ookla, se constată discrepanțe semnificative între vitezele de internet promise de furnizori și vitezele reale, inclusiv în România. Aceste constatări sunt evidențiate în graficele prezentate. (Profit)
 • Snapdragon 8 Gen 3 atinge o performanță care este de două ori mai bună decât cea a Snapdragon 8 Gen 1, conform rezultatelor măsurate în Antutu. (Gizmochina)
 • Miercuri, Valve a făcut un anunț prin care a dezvăluit lansarea SteamVR 2.0. Această actualizare majoră a fost lansată la doar o lună după surprinzătoarea lansare a versiunii beta a SteamVR 2.0 în luna septembrie. (The Verge)

România va produce mașini electrice la uzina Ford Otosan din Craiova.

  Stirile zilei
  0 0 votes
  Evaluarea articolului
  Subscribe
  Notify of

  0 Comentarii
  Inline Feedbacks
  View all comments
  0
  Would love your thoughts, please comment.x
  ()
  x