Samsung Odyssey Neo G8 este primul monitor curbat 4K la 240 Hz din lume

Chiar înainte de Consumer Electronics Show (CES) 2022, Samsung și-a anunțat noul monitor, numit Samsung Odyssey Neo G8, care este prezentat a fi primul monitor 4K din lume cu o rată de refresh de 240 Hz.

Odată cu această lansare, gigantul sud-coreean își extinde, de asemenea, gama de afișaje Mini-LED, având în vedere că acest nou monitor de gaming de 32 inch are un panou Mini-LED care are mai multe avantaje față de un ecran LED tradițional.

În ceea ce privește designul, noul monitor Odyssey Neo G8 arată foarte asemănător cu Odyssey Neo G9 de 49 de inci, care a fost lansat ca ofertă emblematică în gama de anul trecut. Are o curbură de 1000R, un spate alb cu sculpturi cu tematică SF și iluminare CoreSync care se luminează pe baza culorilor afișate.

Monitorul curbat de gaming Samsung Odyssey Neo G8

Datorită afișajului Mini LED, dispozitivul oferă un nivel de luminozitate mai ridicat datorită surselor de lumină suplimentare și a unei iluminări mai precise. Oferă până la 2,000 nits de luminozitate și ar trebui să ofere un contrast mai profund decât un monitor LED standard.

Samsung Odyssey Neo G8 are un timp de răspuns GTG de 1 ms și este capabil să reîmprospăteze ecranul cu 8.294.400 pixeli de 240 de ori pe secundă. Rețineți că pe cont propriu, HDMI 2.1 poate ajunge până la 120 Hz la rezoluție 4K, dar folosind compresia Display Stream (DSC) de la VESA, ar trebui să poată atinge 240 Hz. De asemenea, DisplayPort 1.4 rulează conținut 4K la până la 120 Hz, dar DSC ar putea depăși asta.

Acest nou monitor pentru jocuri este compatibil cu AMD FreeSync Premium Pro și tehnologia de sincronizare adaptivă G-Sync de la Nvidia, ceea ce înseamnă că jocurile ar trebui să ruleze fără bâlbâială și fără rupere.

Samsung Odyssey Neo G8: specificații tehnice

CARACTERISTICI
PANOULCD 4K UHD VA de 32 inch cu curbură 1000R
REZOLUȚIE3840 x 2160 pixeli
LUMINA DE FUNDALMiniLED cu 2048 zone de reglare locală
RATA DE REFRESH240 Hz
TIMP DE RĂSPUNS1 ms (GtG)
HDRprocesare pe 12 biți
LUMINOZITATE MAXIMĂ2000 nits
CONTRAST STATIC1 000 000: 1
SINCRONIZARE ADAPTIVĂNVIDIA G-SYNC și AMD FreeSync Premium Pro
CONECTIVITATE2 x HDMI 2.1 și 1 x DisplayPort 1.4

Preț și disponibilitate

Samsung nu a confirmat încă când va ajunge noul monitor Samsung Odyssey Neo G8 în magazine și nu și-a lansat prețul. Cu toate acestea, este probabil ca el să dezvăluie ambele date în timpul ediției CES care urmează să înceapă. De îndată ce îi vom întâlni, vom actualiza acest articol pentru a include aceste informații.

0 0 votes
Evaluarea articolului
Subscribe
Notify of

0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x