Samsung dezvăluie senzorul ISOCELL GWB

Samsung dezvoltă prima sa cameră ISOCELL cu un model de filtru de culoare RGBW; a confirmat astăzi compania într-un webinar găzduit de TECNO Mobile. Senzorul ambițios al camerei se numește ISOCELL GWB și, contrar zvonurilor anterioare, are o rezoluție de 64MP, spre deosebire de 50MP.

Vicepreședintele și șeful de cercetare și dezvoltare la Samsung Electronics China a prezentat ISOCELL GWB și s-a referit la el drept „cel mai uman senzor de imagine asemănător ochiului”. Adăugarea unui pixel alb în modelul de filtru de culoare RGB îmbunătățește sensibilitatea la lumină a senzorului. Acest aranjament inteligent sub-pixel duce la imagini mai luminoase și o acuratețe mai bună a culorilor atunci când faceți fotografii, chiar și în condiții de lumină scăzută.

Senzor ISOCELL GWB

Samsung a dezvoltat senzorul ISOCELL GWB în parteneriat cu producătorul chinez de smartphone-uri TECNO Mobile. Acest parteneriat indică faptul că noul senzor va debuta pe un viitor smartphone TECNO anul viitor. Cu toate acestea, este posibil să nu rămână exclusiv pentru respectivul brand chinezesc, iar alți clienți Samsung ar putea beneficia de acest salt tehnologic foarte curând.

Oricum, ISOCELL GWB nu se potrivește descrierilor preliminare ale configurației camerei din seria Galaxy S22 , așa că nu va debuta la Galaxy Unpacked în februarie. Modelele standard și S22 Plus ar trebui să aibă senzori principali de 50MP, în timp ce se zvonește că Galaxy S22 Ultra folosește un shooter principal de 108MP.

Există posibilitatea ca ISOCELL GWB să nu fie singurul senzor RGBW la care Samsung a lucrat și poate o soluție RGBW de 50MP ar putea veni și anul viitor, dacă zvonurile timpurii sunt corecte. Oricum, putem fi aproape siguri că noul senzor Samsung Isocell de 64MP nu va fi ultimul senzor RGBW care va ieși din laboratoarele de cercetare și dezvoltare ale Samsung, chiar dacă se pare că va fi primul care va apărea pe piață anul viitor.

0 0 votes
Evaluarea articolului
Subscribe
Notify of

0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x