Primul ATM Bitcoin din Uruguay este un succes imens

Primul ATM Bitcoin din Uruguay a stârnit un interes uriaș. ATM-ul a fost instalat săptămâna trecută și se pare că a fost folosit de peste 1.000 de ori în primele ore. Bancomatul va opera criptomonedele Bitcoin, BNB, BUSD, Ferret Token și Urubit, ultimele două fiind locale.

Potrivit agenției de presă EFE (via Hola News), ATM-ul a fost deschis oficial vinerea trecută. Este situat în orașul de sud-est Punta del Este, în departamentul Maldonado. Orașul este un centru turistic major, iar ATM-ul pare să fi fost proiectat ținând cont atât de nevoile călătorilor internaționali, cât și de cei interni.

Primul ATM Bitcoin din Uruguay a fost proiectat și instalat în parteneriat cu două companii locale de cripto, URUbit și inBierto. Cele două companii colaboratoare împărtășesc sarcini diferite, prima concentrându-se pe partea software a sistemului, iar cea din urmă furnizând hardware pentru bancomate.

Directorul executiv al Inbierto, Adolfo Varela, a declarat, unul dintre scopurile acestei mașini este de a crea încredere în piața criptomonedei din țară. Majoritatea tranzacționării cu criptomonede au loc pe piețe peer-to-peer care nu sunt prin intermediul serviciilor bancare din cauza lipsei de reglementare.

Cu ATM-urile de criptomonede, posibilele victime ale fraudei pot fi eliminate. Varela crede că vor continua să crească și să-și extindă rețeaua de ATM-uri criptografice în toată țara. 

Uruguay a devenit a 11-a țară din America de Sud care încurajează public adoptarea de criptomonede. Înainte de implicarea Uruguayului, 79 de ATM-uri criptografice aveau sediul în America de Sud, reprezentând 0,2% din numărul total de ATM-uri bitcoin din întreaga lume.

Ce este o criptomonedă?

O criptomonedă este un activ digital. Proprietatea dumneavoastră este garantată printr-o criptare criptată care asigură onestitatea tranzacțiilor. Împiedică copierea criptomonedelor, așa cum se poate face, de exemplu, cu o fotografie. Aceste monede nu există fizic, ele sunt stocate într-un portofel digital.

De asemenea, lucrează printr-o înregistrare contabilă comună mare numită blockchain. Acest tip de tehnologie oferă un sistem de securitate care împiedică transferul de două ori a aceluiași activ sau contrafacerea. Este ca un registru mare analizat de sute de mii de oameni din întreaga lume, unde informațiile sunt înregistrate și stocate. Toate acestea sunt partajate în rețea și sunt protejate în așa fel încât datele dumneavoastră să nu poată fi șterse sau modificate.

Valoarea acestor criptomonede se modifică în funcție de cerere și ofertă și de angajamentul celor care le dețin. Deoarece nu sunt regularizate de bănci și organisme oficiale, aceasta înseamnă că prețurile sunt adesea formate fără informații publice care să le susțină.

Cum funcționează un ATM Bitcoin?

Un ATM Bitcoin este un chioșc compatibil cu internet unde utilizatorii pot schimba numerarul depozitat pentru Bitcoin. Deși sunt cunoscute ca ATM-uri Bitcoin, ele pot schimba numerar pentru o serie de alte criptomonede, inclusiv Litecoin, Monero, Lightning BTC, Dash, Dogecoin și multe altele. 

Deși este un nume captivant, termenul ATM Bitcoin este de fapt o denumire greșită. Nu puteți schimba Bitcoin cu numerar la aceste aparate. Nu puteți retrage numerar de la ele și nu sunt conectate la nicio bancă. În schimb, aceste mașini facilitează tranzacțiile bazate pe blockchain. Valoarea echivalentă a numerarului depus în aparat este trimisă în portofelul digital al utilizatorului, de obicei prin utilizarea unui cod de răspuns rapid (QR). 

Dacă utilizatorul nu are deja un portofel digital, poate configura unul nou la aparat. Tranzacțiile sunt instantanee și vor apărea de obicei în portofelul utilizatorului în câteva minute. 

Majoritatea bancomatelor Bitcoin stabilesc o limită superioară și inferioară pentru cât de mult numerar poate fi schimbat pentru criptomonede. 

0 0 votes
Evaluarea articolului
Subscribe
Notify of

0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x