OPPO X 2021, primul smartphone concept cu afișaj rulabil

Oppo și-a dezvăluit la expoziția tehnologică anuală smartphone-ul cu ecran OLED rulabil Oppo X 2021. Conceptul de dispozitiv adoptă o abordare diferită a modelelor OLED pliabile hibride smartphone-tabletă pe care le-am văzut de la Huawei și Samsung. Rezultatul final, totuși, este similar, deoarece oferă un dispozitiv care este atât un smartphone, cât și o tabletă într-unul.

Când este în formă obișnuită de smartphone, ecranul Oppo X 2021 măsoară 6,7 inci. Când ecranul rulabil este extins, acesta duce afișajul la maxim 7,4 inci, mărind în același timp suprafața de vizionare generală. Folosește un motor propulsor Roll Motor cu două motoare pentru a obține o extensie echilibrată și uniformă pentru a proteja afișajul.

„Ecranul include senzori de înaltă precizie care efectuează monitorizarea în timp real, permițându-i să fie poziționat cu precizie și să se retragă și să se extindă fără probleme”, explică Oppo. Un total de 122 de brevete au fost solicitate în timpul dezvoltării dispozitivului, 12 referindu-se în mod specific la mecanismul de rulare. Puteți vedea conceptul în acțiune în videoclipul de mai jos.

Din păcate, mai multe detalii și specificații ale smartphone-ului concept Oppo X 2021 sunt în prezent necunoscute. Compania a confirmat însă după eveniment faptul că ecranul este realizat de producătorul chinez de afișaje BOE.

0 0 votes
Evaluarea articolului
Subscribe
Notify of

0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x