NVIDIA anunță RTX 3070 Ti și RTX 3080 Ti pentru laptopuri

NVIDIA anunță câteva plăci grafice mobile pentru laptopuri, făcând varietatea și mai diversificată. Este divers pentru că, pe lângă modelul de bază, pot fi configurate cu frecvențe și consumuri diferite cu sistemul său Max-Q, așa că este o mizerie enormă să știi ce putere are un laptop doar uitându-te la numele plăcii grafice. Oricum ar fi, acum vine NVIDIA GeForce RTX 3070 Ti și GeForce RTX 3080 Ti.

NVIDIA RTX 3070 Ti are 5888 nuclee CUDA care funcționează la o temperatură între 1035 și 1485 MHz, cu un consum care va merge de la 80 W la mai mult de 125 W. Include 8 GB de GDDR6 la 14 Gb/s. RTX 3080 Ti are 21% mai mult decât mobilitatea CUDA RTX 3080 sau 7424. Ei vor lucra până la 1125-1590 MHz, cu un consum care va merge de la 80 W la mai mult de 150 W. Are 16 GB de GDDR6 la 16 Gb/s.

Aceste plăci grafice au acces la a patra generație a lui Max-Q, ceea ce înseamnă noi design-uri ale sistemului de alimentare și alte caracteristici. Prima tehnologie este CPU Optimizer , care îmbunătățește și mai mult echilibrul de putere dintre CPU și GPU pentru a maximiza performanța ambelor în funcție de sarcină. Nimic deosebit de nou, dar acum este și mai simplificat.

O altă tehnologie este scalarea rapidă a nucleului , care este o caracteristică pentru calcul, deși compania vizează profesioniști și designeri grafici pentru notebook-urile RTX Studio. În funcție de cât de solicitantă este încărcarea, GPU-ul va activa doar nucleele adecvate, mai degrabă decât toate, așa cum fac de obicei GPU-urile.

Cea mai recentă tehnologie pe care o menționezi este Battery Enhancement 2.0 , care oferă un control AI pentru a gestiona consumul CPU și GPU, controlând consumarea bateriei, calitatea imaginii și rata cadrelor. Va fi mai util cu echipamentul în repaus sau cu sarcină ușoară, cu reduceri ale consumului de până la 70%. Acest lucru sună mult mai mult decât ceea ce includ deja Radeon-urile, care la inactiv poate consuma chiar doar 2 sau 3 W.

Ne așteptăm să avem mai multe detalii despre noile GPU-uri și tehnologia Gen 4 Max-Q în curând când aceste noi notebook-uri vor ajunge pe piață. De asemenea, ne așteptăm ca aceste noi laptop-uri din seria RTX 3000 să aibă viteze de ceas diferite și putere grafică totală (TGP) bazată pe designul termic.

0 0 votes
Evaluarea articolului
Subscribe
Notify of

0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x