Noua politică de stocare Google va șterge datele contului după doi ani de inactivitate

Google anunță câteva noi modificări ale politicii referitoare la utilizarea Gmail, Docs și Google Photos. Într-un efort de a elimina spațiul de stocare neutilizat, Google își actualizează politica pentru a șterge datele utilizatorilor din cele mai populare servicii din conturile care sunt inactive de mai bine de doi ani. Acest lucru este menționat pe site-ul de ajutor Google.

Începând cu 1 iunie 2021, Google va promulga o nouă politică care se aplică stocării pe mai multe dintre serviciile sale. Începând cu 1 iunie 2023, Google va șterge datele din Drive, Documente, Foi de calcul, Prezentări, Jamboard, Gmail, Fotografii, Desene, Formulare și Site-uri, dacă acestea sunt inactive timp de doi ani.

Google explică faptul că utilizatorii care nu doresc ca datele lor să fie șterse ar trebui să folosească serviciul cu contul asociat fie într-o aplicație Google, fie prin browser pentru a-l menține activ. Google explică, de asemenea, că această modificare nu se va aplica utilizatorilor Google One care plătesc o taxă lunară și nici nu se va aplica pentru Google Workspace (anterior GSuite for business), GSuite for Education și GSuite for non-profit.

După 1 iunie 2021, dacă sunteți fie inactiv, fie depășiți limita de stocare, Google vă va trimite mementouri și notificări prin e-mail în avans și înainte de a șterge orice conținut. Chiar dacă sunteți fie inactiv, fie depășiți limita de stocare pentru unul sau mai multe dintre aceste servicii Google și conținutul este șters, veți putea să vă conectați.

Citește și: iPad Pro cu ecran OLED ar putea veni la sfârșitul anului 2021

Spread the love
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •   
  •  

Lasă un comentariu