NEOM: Orașul viitorului

Neom este cea mai nouă încercare de a combina tehnologia, antreprenoriatul, știința și inovația pentru a crea un oraș cu oportunități nelimitate. Piesa centrală pentru planul Vision 2030 al Arabiei Saudite de a extinde punctele forte și capacitățile unice ale țării lor, Neom este un proiect realizat de 500 de miliarde de dolari menit să crească economia țării și să creeze o societate vibrantă. Acest oraș inteligent va fi construit pe coasta Mării Roșii, iar amplasamentul de 25.000 de kilometri pătrați se va extinde până în Egipt și Iordania.

Anunțat de Prințul Moștenitor și Președintele Consiliului pentru Afaceri Economice și de Dezvoltare Mohammad bin Salman bin Abdulaziz Al-Saud în 2017, Neom are planuri care se concentrează pe cinci elemente fundamentale diferite, durabilitate, comunitate, tehnologie, natură și locuință.

Având în vedere că prima etapă a proiectului se apropie deja de finalizare, acest proiect va avea un impact masiv asupra regiunii și va fi pionier în viitorul proiectării orașului.

Ce caracteristici are orașul viitorului, NEOM

Caracteristicile propuse menționate în rapoartele de consultanță includ:

  • Taxiuri zburătoare. În viitor, un raport spune, potrivit Jurnalului: Conducerea este doar pentru distracție, nu mai pentru transport (de exemplu, conducerea Ferrari lângă coastă cu o priveliște frumoasă).”
  • O lună artificială uriașă care va fi iluminată în fiecare seară.
  • Un sistem de securitate și supraveghere de ultimă generație, care va folosi drone, camere de securitate și tehnologie de recunoaștere facială pentru a urmări în mod constant fiecare cetățean.
  • Tehnologia de „însămânțare a norilor” pentru a face nori artificiali și a produce precipitații mai mari decât este posibil în mod natural în deșertul saudit.
  • Cursuri școlare predate de profesori holografi. Neom va avea „sistemul de învățământ lider de pe planetă”, spun rapoartele consultanților.
  • O insulă asemănătoare Jurassic Park plină cu dinozauri roboti pentru a distra locuitorii și vizitatorii.
  • O scenă culinară care include „cea mai mare rată de restaurante cu stele Michelin per locuitor” din orice oraș din lume.

Tehnologic și profund ecologic

Pe baza site-ului web Neom, orașul viitorului se va baza complet pe energie curată. Consiliul de administrație al proiectului orașului a explicat în anunț că Neom este „un oraș cu un milion de locuitori, cu o lungime de 170 km, care păstrează 95% din natura în cadrul NEOM, cu zero mașini, zero străzi și zero emisii de carbon”. 

Deoarece viitorul oraș Neom este situat într-o zonă uscată de deșert, tehnologia norilor artificiali va întări precipitațiile necesare orașului și va face climatul mai blând. În plus, orașul va avea profesori holografici în sălile de clasă, făcându-l un pionier în domeniul educației. 

Agenții proiectului dezvăluie, de asemenea, că mașinile vor fi doar pentru distracție, în timp ce taxiurile zburătoare vor fi principalul mijloc de transport în acest oraș inteligent.

Neom va avea un geamăn digital

În timp ce proiectul este încă la câțiva ani până la finalizare, Mansoor Hanif, directorul executiv de inginerie în sectorul tehnologiei și digital la Neom, a declarat că viitorii rezidenți pot vedea viața în Neom printr-un „geamăn digital” pe care îl construiește în metavers.

Lumea virtuală va deveni reală folosind realitatea virtuală și realitatea augmentată.

De fapt, a auzit FII, rezidenții vor putea să se transporte în metaversul Neom și să experimenteze viața de zi cu zi așa cum ar face-o în orașul fizic care va fi în curând.

„Metaversul ar trebui să-i facă pe oameni să se simtă mai mult oameni”, a spus el.

0 0 votes
Evaluarea articolului
Subscribe
Notify of

0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x