Modul de conectare la contul Google se va schimba din 9 noiembrie

În mai, Google a anunțat că va face verificarea în doi pași (autentificare în doi factori) obligatorie pentru toți înainte de sfârșitul anului, iar acum avem o dată definitivă pentru aceasta.

Când este activată, un utilizator va primi un SMS sau un e-mail cu o parolă unică (OTP) de fiecare dată când contul Google este conectat, pentru a verifica identitatea. Procesul adaugă un nivel suplimentar de securitate pentru a vă proteja datele personale. Furtul de parole este cel mai comun mod în care sunt compromise conturile și 2SV (2-Step verification) te va proteja împotriva acestuia.

Google trimite e-mailuri și solicitări în aplicație despre activarea verificării în doi pași, menționând că aceasta va fi activată automat pe 9 noiembrie. Solicitarea sună după cum urmează:

„După introducerea parolei, va trebui să parcurgeți un al doilea pas pe telefon. Țineți telefonul la îndemână când vă conectați. Verificarea în doi pași va fi activată automat pe 9 noiembrie. Dacă doriți, puteți activa mai întâi această funcție: contul dvs. este gata.”

Într-o postare pe blog, compania a spus anterior: „Până la sfârșitul anului 2021, intenționăm să înregistrăm automat încă 150 de milioane de utilizatori Google în 2SV și să cerem 2 milioane de creatori YouTube să-l pornească”.

Rețineți că 2SV nu a devenit încă obligatoriu pentru toți, iar Google pare să mute utilizatorii la el lot cu lot. O pagină de asistență Google confirmă că utilizatorii vor primi notificări cu șapte zile înainte de comutarea automată, așa că există ceva timp pentru a vă familiariza cu ideea de a utiliza această nouă măsură de securitate.

0 0 votes
Evaluarea articolului
Subscribe
Notify of

0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x