MediaTek lansează procesorul Pentonic 2000 pentru televizor

MediaTek a lansat noua sa familie de procesoare Pentonic smart TV cu introducerea cipului Pentonic 2000. Este construit pe tehnologiile inovatoare MediaTek în ceea ce privește afișajul, audio, inteligența artificială, difuzarea și conectivitate și va alimenta televizoarele emblematice 8K de nouă generație.

Se pretinde că Pentonic 2000 este primul cip din lume pentru televizor cu fabricație de 7 nm. Acest procesor este încă produs de un producător taiwanez, TSMC.

Conform GSM Arena, Pentonic 2000 a devenit primul cip TV care acceptă Versatile Video Coding (VVC) pentru H.266. VVC este un codec nou care are o eficiență de compresie mai bună, în special pentru streaming și difuzare media.

În afară de VVC, procesorul acceptă și alte codecuri, cum ar fi HEVC, VP9 și VS3. Cipul poate fi folosit și pe televizoarele care au Dolby Atmos și Dolby Vision.

Un alt avantaj este că Pentonic 2000 este capabil să ruleze ecrane cu rezoluție 8K cu o rată de reîmprospătare de 120 Hz și acceptă MEMC. Acest ecran se pretinde a fi foarte bun pentru o experiență de aplicare mai fluidă și este ideal pentru jucători.

Apoi, acest cip acceptă memoria UFS 3.1 pentru a asigura o performanță mai rapidă. În conectivitate, acest cip acceptă 6E Wifi și internet 5G.

MediaTek spune că televizoarele cu primele cipuri Pentonic 2000 vor fi lansate anul viitor.

CITEȘTE ȘI: MediaTek Dimensity 2000 ar putea fi cel mai puternic procesor din lume

0 0 votes
Evaluarea articolului
Subscribe
Notify of

0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x