iPhone 12: data lansare, știri, noutăți și specificații pentru viitorul telefon Apple

Nu este niciodată prea devreme pentru a fi încântat de următoarea lansare a iPhone. Într-adevăr, există deja o mulțime de întrebări în jurul următorului nou iPhone, care va fi aproape sigur iPhone 12. 

IPhone 12 va fi 5G? Va avea o cameră laser 3D? Va fi complet wireless? Și va costa mai mult decât o casă? Toate întrebările valide. Deci, să aruncăm o privire mai atentă asupra a ceea ce ne putem aștepta să vedem pe iPhone 12.

Întrucât iPhone-ul actual – iPhone 11 – a fost mai mult un caz de „evoluție”, mai degrabă decât „revoluție”, iPhone 12 se spune că prezintă un design complet nou și o serie întreagă de tehnologie de ultimă oră.

Până în prezent, Apple, desigur, a fost reținut cu privire la iPhone 12, astfel încât nu veți găsi imagini sau specificații oficiale. Dar ne-am aprofundat căutările în toate ultimele zvonuri, scurgeri și știri, am sortat zvonurile de încredere din cele extravagante, pentru a vă ajuta să construiți o imagine a iPhone-ului 2020.

Dacă următorul telefon de bază după iPhone 11 este numit iPhone 12, atunci ne putem aștepta ca cele două dispozitive de ultimă generație care vin în 2020 să fie iPhone 12 Pro și iPhone 12 Pro Max. Mai jos sunt numele pe care le-a folosit Apple de la lansarea iPhone-ului în 2007:

 • 2007 – iPhone
 • 2008 – iPhone 3G
 • 2009 – iPhone 3GS
 • 2010 – iPhone 4 (design nou)
 • 2011 – iPhone 4s
 • 2012 – iPhone 5 (design nou)
 • 2013 – iPhone 5s și iPhone 5c
 • 2014 – iPhone 6 și iPhone 6 Plus (design nou)
 • 2015 – iPhone 6s și iPhone 6s Plus
 • 2016 – iPhone 7 și iPhone 7 Plus
 • 2017 – iPhone 8, iPhone 8 Plus și iPhone X (design nou)
 • 2018 – iPhone XR, iPhone XS și iPhone XS Max
 • 2019 – iPhone 11, iPhone 11 Pro și iPhone 11 Pro Max

Desigur, până la lansarea noilor dispozitive, nu există nicio confirmare că aceste noi dispozitive vor fi numite iPhone 12, 12 Pro și 12 Pro Max, dar aceste nume au cel mai mult sens în acest moment.

Data lansării iPhone 12

IPhone 12 va fi aproape sigur dezvăluit în septembrie 2020, în conformitate cu lansările anterioare ale iPhone. Dacă compania va urmări din nou același calendar și în 2020, ne-am aștepta ca data de lansare să fie 8 septembrie.

În 2019, de exemplu, iPhone 11 a devenit disponibil pentru precomandă vineri, 13 septembrie, livrările și disponibilitatea în magazin începând de vineri 20 septembrie. 

Nu putem fi siguri, dar Apple tinde să urmeze același model în fiecare an, astfel încât să vă puteți aștepta ca iPhone 12 să cadă pe sau până aproape de datele din 2020.

Există un lucru de care putem fi siguri: va exista o coadă în afara Apple Store. Una destul de mare dacă zvonurile sunt adevărate.

Specificații iPhone 12

Se pare că modelele Apple iPhone 12 vin cu un design nou, potrivit zvonurilor. Încă nu este clar care ar putea fi designul – deși unele randări arată margini mai pătrate în comparație cu marginile rotunjite cu care ne-am obișnuit încă de pe iPhone 6. Mai multe surse au sugerat că telefoanele vor fi puțin mai mari, din cauza afișajelor mai mari, dar în general mai subțiri decât modelele din 2019.

Zvonurile spun că vor exista patru modele de iPhone – două dimensiuni pentru Pro și două dimensiuni pentru modelul obișnuit – ceea ce înseamnă o gamă mai largă de puncte de preț și, probabil, un punct de intrare mai ieftin.

Display iPhone 12

Din punct de vedere al afișajului, zvonurile sugerează că toate iPhone-urile 2020 vor avea un display OLED. În prezent, iPhone 11 are un ecran LCD, în timp ce modelele Pro au OLED. Există, de asemenea, rapoarte despre o rată de reîmprospătare variabilă și o modificare a dimensiunilor, cu raportul de actualizare de 120Hz.

Se pare că s-ar putea să obținem un model de 5,42 inch, un model de 6,06 inch și un model de 6,67 inch în locul modelelor de 5,8 inci, 6,1 inch și 6,5 inch pe care le avem în acest moment.

Apple ar putea readuce Touch ID în mare mod în 2020, permițând recunoașterea amprentelor oriunde pe afișaj, conform informațiilor furnizate MacRumors de către analiștii Barclays.

Camere Apple iPhone 12

Rapoartele sugerează că Apple are în vedere camerele de adâncime 3D pentru modelele sale iPhone 12 – destinate probabil modelelor Pro. Se spune că camerele 3D stimulează capacitățile AR. Au existat, de asemenea, previziuni ale unei camere quad pe iPhone 12 Pro Max, cu senzor ToF.

DigiTimes a publicat că următorul iPhone va folosi „senzor shift”, un nou tip de tehnologie de stabilizare a imaginii, pe camerele sale. Tehnologia funcționează detectând modul în care telefonul se mișcă, apoi mișcând senzorii camerei în direcția opusă folosind actuatoare mici, menținând imaginea stabilă. Acest lucru este diferit de stabilizarea destul de obișnuită a imaginii optice (OIS) pe alte camere moderne de smartphone-uri, care mișcă obiectivul în schimb, și sperăm că Apple va fi mai eficientă la producerea de fotografii de calitate chiar și în mâinile agitate.

În noiembrie, Sony a început să-și asculte viitorul senzor de imagine IMX686, care ar putea să-l transforme în iPhone 12. Senzorul captează 64 de megapixeli, deși are și capacitatea de a furniza fotografii optimizate de 16 megapixeli, cu sensibilitate la lumină îmbunătățită, datorită Quad Bayer pixel-binning. Senzorii de imagine angajați în toate cele trei modele iPhone 11 sunt fabricate de Sony și au o putere de 12 megapixeli. 

De asemenea, ne așteptăm să vedem mai multe îmbunătățiri la modul nocturn Apple introdus pe modelele iPhone 11 pentru a fi la curent cu concurența de pe placul Huawei.

Hardware și software iPhone 12

Majoritatea rapoartelor sugerează că Apple va adopta conectivitatea 5G pentru iPhone 12. Rapoartele sugerează că toate modelele vor avea o opțiune 5G, iar CEO-ul Qualcomm, Cristiano Amon, a spus că acum, accesarea 5G în iPhone este o prioritate.

Ne așteptăm să vedem procesorul A14 sub capota modelelor iPhone 12, toate oferind același hardware și așteptăm să le vedem pe toate lansând pe iOS 14, despre care probabil vom auzi mai multe la WWDC20 în iunie. De asemenea, ne așteptăm ca toate cele trei modele să prezinte cipul U1 („U” din U1 înseamnă „bandă ultra-largă”), ceea ce va aduce o amplificare și distribuire de rază scurtă.

Analistul Barclays Blayne Curtis crede că modelele iPhone 12 Pro vor avea 6 GB RAM, în timp ce modelul de bază va avea 4 GB RAM. Conform MacRumors, analiștii UBS consideră că cele patru iPhone-uri în dezvoltare vor dispune de cantități diferite de RAM. Se așteaptă la un iPhone de 6,7 inci cu 6 GB RAM, un iPhone 6,1 inch cu 6 GB RAM, un iPhone 6,1 inch cu 4 GB RAM și un iPhone 5,4 inch cu 4GB RAM.

Futurezone relatează că Geskin a postat un tweet cu planurile Apple de a scăpa de portul Lightning. Se pare că producătorul are un plan pe termen lung de dezvoltare a unui nou iPhone 12 care nu mai are nevoie de conexiunea proprie pentru încărcare rapidă și transfer de date. În loc să înlocuiască Lightning cu USB-C, așa cum se întâmplă în toate telefoanele Android, Apple preia ruta wireless cu așa-numita tehnologie UWB. Aceasta ar putea susține viteze de transmisie de până la 500 Mbps pe trei metri și 110 Mbps peste zece metri.

După zvonurile legate de un nou design, modele noi și afișaje noi, acest zvon este decisiv: „iPhone-urile 2020” au o baterie mai mare datorită circuitelor noi de protecție a bateriei. Conform publicației coreene The Elec, iPhone 12 va folosi circuite personalizate pentru pachete de module de protecție în loc de circuite de protecție utilizate în iPhone 11. Acestea vor elibera mai mult spațiu în interiorul telefonului, ceea ce ar putea fi folosit pentru a crește bateria mai mare . Odată cu presupusa lansare a unui modem 5G în toate modelele din 2020, iPhone-ul va avea nevoie de cât mai multă durată de viață a bateriei, deoarece aceste modem-uri utilizează în general mai multă putere decât cele LTE.

0 0 votes
Evaluarea articolului
Subscribe
Notify of

0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x