Intel AX210, primul card wireless M.2 cu Wi-Fi 6 și Wi-Fi 6E

Intel a lansat primul său card wireless M.2 compatibil Wi-Fi 6E, Intel Wi-Fi 6E AX210. Se spune că placa wireless se bazează pe standardul IEEE 802.11ax.

Cercetările au arătat că majoritatea locuințelor din SUA se bazează acum pe WiFi pentru a garanta o conexiune de rețea stabilă la domiciliu. În afară de case, rețelele WiFi sunt instrumente vitale de utilitate în școli, universități, aeroporturi și birouri. Chiar și restaurantele și hotelurile oferă conexiune WiFi gratuită pentru a atrage utilizatori. Se preconizează că tehnologia Intel Wi-Fi AX210 va contribui cu 1 trilion de dolari la economia SUA până în 2023.

Intel AX210 – card wireless M.2 cu Wi-Fi 6 și Wi-Fi 6E

WiFi 6E este cel mai recent cip din bloc care câștigă o popularitate imensă. Asta datorită benzii sale de 6 GHz superioare benzilor Wi-Fi de 2,4 GHz și 5 GHz. Această actualizare va oferi potențial de creștere masivă a lățimii de bandă și a vitezei.

WiFi-ul vine într-un factor de formă M.2 2230 și acceptă atât protocoalele 802.11ac, cât și 802.11ax (Wi-Fi 6 și Wi-Fi 6E). Acest card wireless M.2 se va potrivi într-un laptop sau placă de bază desktop cu un modul WiFi M.2. 

Noua placă wireless Intel AX210 va sprijini aplicații cu lățime de bandă mare și latență scăzută, cum ar fi streaming video de înaltă definiție, realitate virtuală și augmentată și dispozitive IoT conectate, care sunt cerințele majore, dar critice, în domeniile de afaceri și gospodărie.

Intel nu a lansat încă prea multe detalii despre cardul M.2, dar în prezent este livrat doar din China. Ne așteptăm ca produsul să fie lansat în curând pe alte piețe.

Aveți grijă, totuși, trebuie să aveți un router compatibil WiFi 6E, cum ar fi noul Asus ROG Rapture. Se spune despre acesta că este primul router compatibil Wi-Fi 6E din lume.

Adoptarea în masă a tehnologiei Intel AX210 WiFi 6E poate fi așteptată anul viitor, atunci când sunt disponibile mai multe produse.

0 0 votes
Evaluarea articolului
Subscribe
Notify of

0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x