GOOGLE va accepta criptomonede? Începe revoluția în Google Pay

Se lansează Google în lumea cripto? Așa s-ar părea, cel puțin conform celor relatate de Bloomberg, într-un articol lung care încearcă să descrie următoarele mișcări ale gigantului Mountain View, mișcări care se referă la lumea finanțelor și a plăților în general.

Google a angajat un fost director PayPal pentru a ajuta la consolidarea Google Pay, cu planuri de extindere în spațiul cripto. Arnold Goldberg a primit sarcina de a conduce divizia de plăți a Google, ca parte a unui impuls la nivel de companie în serviciile financiare, inclusiv criptomoneda.

Președintele Google Commerce, Bill Ready, a declarat pentru Bloomberg că:

Crypto este ceva căruia îi acordăm multă atenție […] Pe măsură ce cererea utilizatorilor și a comercianților evoluează, vom evolua odată cu ei.

Google intenționează să transforme Pay într-un „portofel digital complet”. Google vrea acum să „devină legătura pentru întreaga industrie de finanțare a consumatorilor”, potrivit raportului Bloomberg. Aceasta presupune și includerea criptomonedelor. Pentru aceasta sunt planificate parteneriate cu Coinbase și BitPay.

Google Pay vrea să poată stoca active cripto în carduri digitale

Nu există niciun anunț oficial în acest sens. Dar declarații oficiale care indică clar în această direcție. Google se uită foarte atent la criptomonede și dorește să se implice în acest domeniu dacă cererea este suficient de mare. Între timp, Google a văzut că planurile conturilor Plex au fost o greșeală. Nu vrei să fii bancă, a spus un purtător de cuvânt, citat.

În orice caz, Google pare să se reorienteze pentru Google Pay. Cred că ar trebui să se concentreze aici asupra lucrurilor esențiale pe care un client Google le așteaptă de la smartphone-ul Android. Acesta include un portofel care este potrivit pentru toate cardurile, dar desigur și pentru criptomonede în viitor.

Sper doar ca toate planurile care sunt implementate vor ajunge în cele din urmă în România. Timpul de așteptare pentru noua aplicație cu statistici de bani, funcții de prietenie și alte funcții este deja de peste un an.

Ca o reamintire, Google Pay este un portofel digital, lansat în 2015, care le permite consumatorilor să își urmărească cheltuielile și să efectueze plăți digitale online, cu o bază de utilizatori activi care se apropie de 150 de milioane.

0 0 votes
Evaluarea articolului
Subscribe
Notify of

0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x